Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVOtokar, KSO Çevre Ödülü’nün sahibi oldu

Otokar, KSO Çevre Ödülü’nün sahibi oldu

Otokar, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen KSO Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nde Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi, Otomotiv Sektöründe “Çevre” ödülüne layık görüldü.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, iş ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla bir ödüle daha layık görüldü. Fikri hakları yüzde 100 kendine ait, verimli, çevreci ve yenilikçi ürünlerle gelecek nesillerin yaşam standartlarının geliştirilmesi için teknoloji ve dijitalleşmenin itici gücünden yararlanarak öncü işleri hayata geçiren şirket, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen KSO Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nde Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi’nde Otomotiv Sektöründe Çevre Ödülü’ne layık görüldü.

Otokar’ın Çevresel Sürdürülebilirlik Adımları Hız Kesmiyor

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla, iş ve üretim stratejilerinde çevre dostu uygulamalarla sektöründe öncü olmayı başaran Otokar, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 6’ncı kez listelenmeye hak kazandı.

2020 yılında sürdürülebilirlik performansını artırmaya yönelik istikrarlı çalışmaları ve hayata geçirdiği uygulamalarla Otokar, 150.500 m3 atık suyu geri dönüştürerek üretime geri kazandırdı. Şirket, enerji verimliliği çalışmalarıyla 1.526 GJ enerji tasarrufu, sera gazı emisyonlarında ise 300 ton CO2 azaltım elde etti.

Bu yıl “Temiz Çevre, Güçlü Sanayi” teması ile 27’ncisi düzenlenen tören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve iş dünyasının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Otokar’ın ödülünü Otokar Üretim ve Tedarik Grup Direktörü Mesut Akdağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER