Ana SayfaGÜNCELOtokar, HEMUS 2022’de ARMA 8x8 aracını sergiliyor

Otokar, HEMUS 2022’de ARMA 8×8 aracını sergiliyor

spot_img

Şirket Haberleri

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...
spot_img

Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini yurt dışındaki farklı organizasyonlarda tanıtmaya devam ediyor.

  • Otokar 1-4 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde gerçekleşecek olan HEMUS 2022 fuarında ARMA 8×8 aracını sergileyecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayiini yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenecek olan HEMUS 2022 savunma sanayii fuarına katılan Otokar, etkinlik süresince dünyaca tanınan ARMA 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı’nı sergileyecek.

Otokar’ın savunma sanayii alanında global bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Askeri araçlarımız Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’ten fazla kullanıcı envanterinde yer alıyor, çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri, araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Savunma sanayiinde her geçen gün yeni başarılar elde ediyor, global ölçekteki bilgi birikimimiz, tasarım ve mühendislik kabiliyetlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile ön plana çıkıyoruz. Modern orduların ve güvenlik güçlerinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kara sistemlerinde yenilikçi çözümler sunuyoruz. Yerel üretim fırsatları için hazır olarak, Bulgaristan Silahlı Kuvvetlerinin gereksinimlerini karşılamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda HEMUS bizim için önem taşıyor.”

otokar arma 2

ARMA 8×8

Otokar’ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 8×8 üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA’nın amfibik opsiyonu da mevcut.

ARMA 8×8 özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. İhtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabilen ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler