Ana Sayfa OTOMOTİV OGD’nin Yılın Otomobili Yarışması test sürüşleri tamamlandı
OTOMOTİV

OGD’nin Yılın Otomobili Yarışması test sürüşleri tamamlandı

Paylaş
OGD Yılın Otomobili
Paylaş

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından kesintisiz olarak 8’inci kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2023” yarışmasının sondan bir önceki etabı olan test sürüşleri gerçekleştirildi.  

OGD Yılın Otomobili

OGD üyeleri haziran ayındaki ikinci oylama öncesinde gerçekleştirecekleri test sürüşü için Intercity İstanbul Park’ta bir araya geldi. Üyeler 7 finalist otomobil olan BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross’u test ettiler. Düzenlenen test sürüşü etkinliğinde otomobillerin yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-performans özellikleri değerlendirildi.

OGD Yılın Otomobili

Bosch Car Service, Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve TÜVTÜRK sponsorluğunda gerçekleşen “Türkiye’de Yılın Otomobili 2023” yarışmasında ayrıca, “Yılın Tasarımı”, “Yılın Basın Lansmanı” ve “Yılın İnovatif Projesi” dallarında da ödül verilecek.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Anadolu Isuzu, 2025 Yılı Midibüs İhracatında Yine Lider

Ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat performansını 2025 yılında da sürdürerek Türkiye...

MAN Türkiye’de üst düzey görev değişimi

MAN Türkiye satış organizasyonunda yeni yapılanmaya gitti. Cumhur Kutlubay Otobüs ve HTA...

Türkiye’de Yılın Otomobili İçin 33 Aday: İşte Tüm Liste

Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 yarışında 33 model aday oldu. OGD üyelerinin test...

Otomotiv İhracatı Şubatta 3,5 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye otomotiv endüstrisi şubatta yüzde 19 artışla 3,5 milyar dolarlık ihracata ulaştı....