Ana Sayfa GÜNCEL NGL, Avrupa ile Türkiye arasında entegre lojistik çözümler sunuyor
GÜNCELLOJİSTİKLojistik GündemiLojistik Rehberi

NGL, Avrupa ile Türkiye arasında entegre lojistik çözümler sunuyor

Paylaş
NGL Grzegorz Janas
Paylaş

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik çözümler sunan Norther Global Logistics (NGL), Polonya’yı Avrupa’daki taşımalarının lojistik üssü olarak konumlandırdı.

  • NGL’nin Polonya Ülke Müdürü Grzegorz Janas, “Polonya gelişen ulaşım altyapısı ile Avrupa’nın kalbi haline geliyor. Ülkedeki yapılanmamız sayesinde Avrupa taşımalarında hızımızı katladık” dedi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş sonrası lojistik açısından daha da önemli bir konum haline gelen Polonya, hem ithalat ve ihracatçıların hem de lojistik şirketlerinin yatırım yaptığı ülkeler arasında ilk sırayı almaya başladı. Ülkenin taşımacılık altyapısına Avrupa Birliği (AB) tarafından da önemli yatırımlar yapılıyor.

Doğu Avrupa, Baltık ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ile Türkiye arasında entegre lojistik çözümler sunan Türkiye merkezli Norther Global Logistics (NGL) de Polonya’daki yatırımlarını artırıyor.

NGL, Avrupa’daki lojistik üssü olarak konumlandırdığı ve geçen yıl şirket açtığı Polonya’da, depolama ve taşımacılık kapasitesini büyütüyor.

“Polonya plakalı araç sayısını artırıyoruz”

Şirketin Polonya Ülke Müdürü Grzegorz Janas, Polonya’daki kendi depolarına ek olarak anlaşmalı depo sayısını artıracaklarını, Polonya plakalı özmal araç yatırımlarına da hız vereceklerini anlattı.

Polonya’da 30’a yakın minivan ile 48-72 saat arasında tüm Avrupa (Birliği) ülkelerine ulaşabildiklerini ifade eden Janas, “Polonya’nın, kara, hava, deniz ve demir yolu altyapısı dinamik bir şekilde gelişiyor. Kuzey-güney ve doğu-batı hatlarındaki ana ulaşım yollarının kesiştiği stratejik konumu, depo alanı kiralama fiyatları gibi faktörler nedeniyle buradaki faaliyetlerimizi daha da artıracağız” diye konuştu.

Belçika, Hollanda, İspanya, İngiltere gibi ülkelerden gelen parsiyel yükleri, Polonya deposunda toplayıp Türkiye’ye taşıdıklarını aktaran Janas, Türkiye’den giden yüklerde de aynı süreci izlediklerini belirtti.

Paylaş
İlgili Haberler

Bacacı Yatırım Holding’de Üst Düzey Atama

Bacacı Yatırım Holding’de Üretim ve Operasyonel Mükemmelikten Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği görevine,...

Tur Transit Lojistik Filosuna 10 Yeni MAN Çekici Ekledi

Uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren Tur Transit Lojistik, 45. yıl dönümünü stratejik...

Mercedes-Benz Türk’te Üst Düzey Atama

Pedro Machado Afonso, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü ve İcra Kurulu...

Kâmil Koç, Dünya Şoförler Günü’nü Ankara’da kaptanlarıyla kutladı

Seyahat firması Kâmil Koç, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kaptanlarıyla birlikte Ankara’da...