Ana Sayfa Abdullah Kurtay Mercedes-Benz ve Daimler Trucks’ta üretim durdu!
Abdullah KurtayDÜNYA GÜNDEMİKAMYON-TREYLERManşet HaberSON DAKİKA

Mercedes-Benz ve Daimler Trucks’ta üretim durdu!

Paylaş
Mercedes-Benz ve Daimler Trucks’ta üretim durdu!
Paylaş

Mercedes-Benz ve Daimler Trucks’tan da üretim durdurma kararı geldi!

kamaz kamyon

Rusya-Ukrayna savaşının otomotiv sektörü üzerinde yarattığı olumsuzluklar sürüyor. Bir çok üretici Rusya’ya araç sevkıyatını sonlandırırken, Rusya’da üretim yapan markalar da bir bir üretimlerini askıya alıyor.

kamz uzun yol kamyonu

Savaş, bileşen tedariği sorununu büyüttü!

Otomotiv sektöründe savaş depreminin etkileri giderek yayılıyor! Birçok üretici Rusya’da üretimi askıya alırken, bileşen tedariği ve lojistik sorunları, sektörün 2022 planlarını alt-üst etti. Son olarak Mercedes-Benz ve Daimler Truck da Rusya’daki faaliyetlerini durdurdu.

kamaz dakkar 1

Stuttgart merkezli Mercedes-Benz, önce Rusya’ya ihracatı ve daha sonra Rusya’daki üretimi durdurdu. Mercedes-Benz’in Rusya’daki fabrikasında 1000 kişinin çalıştığı belirtildi.

kamaz kamyon rusya

Daimler Truck da kamyon üretimini durdurdu!

Dünyanın en büyük kamyon üreticisi Daimler Truck da Ukrayna savaşı nedeniyle şimdilik Rusya’daki tüm ticari faaliyetlerini durdurdu. Yapılan açıklamaya göre, Rus ve Alman şirketlerinin eşit olarak sahip olduğu Daimler Kamaz fabrikasında üretim askıya alındı.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Tur Transit Lojistik Filosuna 10 Yeni MAN Çekici Ekledi

Uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren Tur Transit Lojistik, 45. yıl dönümünü stratejik...

FIAT Professional’dan: Yerli Ulysse’nin Üretimi ve Satışı Başladı

Yolcu taşımacılığı için kapsamlı bir çözüm sunan 8+1 koltuklu binek/minibüs versiyonu Fiat...

UND, Albayrak Şirketler Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

UND, Albayrak Şirketler Grubu ile Kazakistan Demiryolları arasında, Hazar Denizi’nde modern, sürdürülebilir...

Güler Nakliyat ve Lojistik’e 50 Adet Scania Super Çekici Teslim Edildi

Lojistik sektörünün köklü ve güçlü firmalarından Güler Nakliyat, 28 adet Scania 560S,...