Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaGÜNCELMercedes-Benz Actros 2021 yenilikleri...

Mercedes-Benz Actros 2021 yenilikleri…

2021 Actros modellerinde nakliye serisi yenilenirken, çekici segmentinde filo müşterilerine yönelik Actros 1842 LS ve serinin en yeni üyesi Actros 1851 Plus paketi müşterileri ile buluşuyor.

Kargo ve dağıtım grubu araç modellerinde de 2021 yenilikleri var

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Actros’un nakliye araçları, hem ürün kapsamı hem de konumlandırması farklı müşteri segmentlerinin ihtiyaçları gözetilerek yenilendi. 8×2 dağıtım segmentindeki 3242 L Plus paketi ile sürücü konforuna yönelik Premium bir araç da 2021 kapsamında müşterilerin beğenisine sunuldu.

Actros 2632 L DNA 6×2, 3232 L ADR 8×2 ve 3242 L 8×2 olarak adlandırılan standart araçlar, 2021 yeniliklerine dahil oldu. Bu araçlardaki en temel ürün değişikliği, kabin tiplerinde dikkat çekiyor. 2021 itibarıyla söz konusu modellerde, L-Cab Stream Space (Çift yataklı) kabin yerine L-Cab Classic Space (Tek yataklı) kabin sunulmaya başlandı. Bunların dışında, Actros 3242 L 8×2 araç özelinde seri kapsama retarder donanımı eklendi. 2021 yılı itibarıyla 8×2 segmenti için seri donanımı ile tehlikeli madde taşımacılığına uygun 3232 L ADR ve daha yüksek motor gücüne sahip, standardında retarder donanımı bulunan yol aracı olarak 3242 L olmak üzere iki tip standart araç daha sunulmaya başlandı.

Tüm bu değişikliklere ek olarak, 2021 model yılı itibarıyla opsiyonel donanım listelerinde 8×2 dağıtım segmenti için 3242 L Plus paketi sunulmaya başlandı. Plus paketi, konfor odaklı içeriğiyle, sürücülerin ve aracının sahibi ve kullanıcısı olan müşterilerin beklentilerine yönelik özel olarak hazırlandı.

Premium segmentteki Actros çekicilerde yeni güvenlik ve konfor donanımları

Mercedes-Benz’in Premium segmentte başarı yakaladığı Actros 1851 çekicilerin kapsamı da 2021 yılında daha da zenginleştirildi. Yeni Actros 1851 Plus paketi ile Premium segmentte daha yüksek donanım beklentisine sahip müşterilere hitap edilirken, bir diğer yenilik olan Actros 1842 LS ile, odağında ilk yatırım maliyeti bulunan yurtiçi taşımacılık müşterilerine hitap eden bir seçenek olarak Mercedes-Benz portföyüne eklendi.

Mercedes-Benz Actros 1851 LS çekici modellerinde, yakıt tasarrufuna katkı sağlayan Lastik Basınç İzleme Sistemi, güvenliği arttıran Yağmur Sensörü, Otomatik Uzun/Kısa Far ile Dönüş Aydınlatması standart donanıma eklendi. Ayrıca sürücünün konforunu üst düzeye taşımak adına koltukta masaj fonksiyonu, elektrikli ön güneşlik ve kablosuz telefon şarjı gibi kapsamlar da standart oldu.

Seriye 2021 itibarıyla eklenen yeni Actros 1851 Plus paketi ile yüksek donanım beklentisine sahip müşterilere hitap eden bir araç daha sunulmaya başlandı. Actros 1851 LS’nin yenilenen standart donanımına ilave olarak, ileri aktif güvenlik donanımlarının ön planda olduğu bu opsiyonel donanım paketinde; Yan Görüş Asistanı, Mesafe Kontrol Asistanı ve yarı-otonom sürüşü mümkün kılan Aktif Sürüş Asistanı sunuluyor. Ayrıca SoloStar Muavin Koltuğu, 12.3 inçlik birincil ekrana sahip İnteraktif Multimedya Kokpit, sürüş ve yaşam için LED Ambiyans Aydınlatma, LED Stop Lambaları ve Alüminyum Jantlar da bu pakete dahil ediliyor.

Yeni Actros’un, odağında ilk yatırım maliyeti bulunan yurtiçi taşımacılık müşterilerine hitap ettiği yeni modeli ise Actros 1842 LS olarak adlandırılıyor. Fonksiyonel donanımların ön planda olduğu, çekici ailesinin bu yeni üyesi uygun sahip olma koşulları ile yurtiçi taşımacılık filolarının beklentilerini karşılayacak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER