Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaLOJİSTİKLojistik sektörü ivme kazandı, depo kiraları uçuşa geçti!

Lojistik sektörü ivme kazandı, depo kiraları uçuşa geçti!

Türkiye’nin avantajlı konumu lojistik sektörüne ivme kazandırmaya devam ediyor ama, depo alanlarının kiralama fiyatları adeta uçuyor.

Cushman & Wakefield Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2022 Yıl Sonu Raporu’na göre Türkiye Lojistik Sektörü ivmeye kazanmaya devam ediyor. Ancak, sektör büyüdükçe depo kiraları da rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Depo kiraları tavan yaptı

2022’nin son çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 53 oranında artış kaydederek yaklaşık 83.100 m² olarak gerçekleşen depo alanı kiralama faaliyetlerinde, metrekare kiralama başına fiyatlar yıllık bazda yüzde 133 artarak ₺140’ye tırmandı.

Türkiye lojistik alanında avantajlı hale geldi

Bu artışta enflasyon baskısı ve inşaat maliyetlerindeki yukarı yönlü hareketlerin yanı sıra arzın kısıtlı olması ve özellikle büyük kapalı alanlara artan talep etkili oldu. Raporda, depo alanlarındaki net artışın kısa ve orta vadede ihtiyaca yönelik talebin sürekliliği ile devam edeceği öngörüsüne yer verildi. Raporda, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı enerji sıkıntısı yaşayan Avrupa ülkelerinin aksine Türkiye’nin güvenli enerji tedarikine sahip olmasının, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye’yi lojistik anlamda avantajlı hale getirdiğine vurgu yapıldı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER