Ana Sayfa GÜNCEL Linda Jackson Peugeot CEO’su olarak atandı
GÜNCELOTOMOTİVSON DAKİKA

Linda Jackson Peugeot CEO’su olarak atandı

Paylaş
linda Jackson Peugeot
Paylaş

20 Ocak 2021 tarihi itibariyle Peugeot markasının CEO’su olarak Linda Jackson atandı.

Linda Jackson, İngiltere’den Fransa’ya sektör genelinde derin bir bilgi birikimi ve deneyim inşa etti. Ağırlıklı olarak finans ve ticari rollerde olmak üzere Jaguar, Land Rover ve Rover Group’ta görevler üstlenen Linda Jackson 90’lı yılların sonlarında Rover Avrupa Bölgesi Finans Müdürü görevinden MG Rover Grubu Avrupa Satış Finansmanı Direktörlüğü’ne geçti. 2004 yılı sonunda Jaguar, Land Rover ve Rover Group’ta görev yapan Linda Jackson 2005 yılında Groupe PSA’ya geçti.

Groupe PSA bünyesinde Finans Direktörü olarak ilk görevine başlayan Linda Jackson, 2009-2010 yılları arasında önce Citroën İngiltere ve ardından Citroën Fransa’da Finans Direktörlüğü görevini üstlendi. Jackson, Temmuz 2010’da Citroën İngiltere ve İrlanda’nın CEO’su oldu.

Jackson, 2014 yılında Citroën markasının Global CEO’su ve Groupe PSA Global İcra Komitesi üyesi olarak atandı. Jackson, 2014 yılında başlayan ve altı yıl süren Citroën Global CEO’su görevinde, markayı yeniden konumlandırmayı, satışları artırmayı ve Citroën’i en saygın markalardan birine dönüştürmeyi başardı.

Linda Jackson Ocak 2020’de, markaların ana akım ürün portföyüyle farklılaşmasını netleştirmek ve sağlamak için Ana Marka Portföyü Geliştirme Başkanı olarak atandı.
İngiltere’de doğan ve Warwick Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapan Linda Jackson, kariyerinin tamamını otomotiv endüstrisinde geçirdi.

PEUGEOT Markası CEO’su Linda Jackson yapmış olduğu değerlendirmede: “PEUGEOT markasına katılmaktan ve son birkaç yıldır ekiplerin sürdürmüş olduğu çalışmaları üstlenmekten büyük mutluluk duyuyorum. Stellantis Grubu’nun tanıtımı ile aynı zamana denk geldiği için bu süreç daha da heyecan verici” şeklinde konuştu.

Paylaş
İlgili Haberler

Otomotiv Sanayii Derneği, 2026’nın İlk 2 Aylık Dönem Verilerini Açıkladı!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2026 yılının ilk 2 aylık dönemine ilişkin verileri...

Hürmüz Krizi Lojistik Maliyetlerini Etkiliyor

Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim enerji ve hammadde sevkiyatını yavaşlatıyor. Sea Art Lojistik’e göre...

Anadolu Isuzu, 2025 Yılı Midibüs İhracatında Yine Lider

Ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat performansını 2025 yılında da sürdürerek Türkiye...

MAN Türkiye’de üst düzey görev değişimi

MAN Türkiye satış organizasyonunda yeni yapılanmaya gitti. Cumhur Kutlubay Otobüs ve HTA...