Ana Sayfa OTOMOTİV Brisa’dan Stratejik Adım: Lassa Kahire Mağazası
OTOMOTİV

Brisa’dan Stratejik Adım: Lassa Kahire Mağazası

Paylaş
Lassa Kahire
Paylaş
Brisa, Lassa markasının bölgesel büyüme hedefleri doğrultusunda Mısır’ın başkenti Kahire’de ilk perakende mağazasını açtı.

Brisa, Lassa markasıyla Kuzey Afrika’daki faaliyetlerini genişletme hedefi doğrultusunda Mısır’ın başkenti Kahire’de ilk perakende mağazasını açtı. GB Auto iş birliğiyle hayata geçirilen mağaza, “GB Tires – Lassa Tyres” ortak tabelasıyla hizmet vermeye başladı.

Yeni mağaza, Lassa ürünlerini Mısır’daki tüketicilere doğrudan sunarak yerel pazarda markanın erişimini artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda binek araç segmentinde yüksek jant gruplarındaki talebe yanıt vermeyi ve bölgedeki servis kalitesini güçlendirmeyi hedefliyor.

“Küresel büyüme yolculuğumuzda önemli bir kaldıraç”

Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’den doğan bir marka olarak Lassa’yı bugün 80’den fazla ülkeye ulaştırıyoruz. Mısır, ihracat yaptığımız ancak fiziksel mağaza yatırımıyla şimdi daha da güçlendirdiğimiz stratejik pazarlardan biri. Bu açılım hem bölgesel sadakati artıracak hem de küresel büyüme yolculuğumuzda bize önemli bir kaldıraç sağlayacak.”

Brisa ve GB Auto, Kahire’deki bu ilk perakende noktasının ardından önümüzdeki iki yıl içinde farklı şehirlerde yeni mağazalar açmayı planlıyor. Bu gelişme, Brisa’nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki büyüme planlarında önemli bir adım olarak görülüyor.

Lassa, 2024 yılı itibarıyla 5 ülkede pazar lideri konumuna ulaştı. Mısır’daki bu hamlenin, markanın uluslararası rekabet gücünü daha da artırması bekleniyor.

Paylaş
İlgili Haberler

Anadolu Isuzu, 2025 Yılı Midibüs İhracatında Yine Lider

Ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat performansını 2025 yılında da sürdürerek Türkiye...

MAN Türkiye’de üst düzey görev değişimi

MAN Türkiye satış organizasyonunda yeni yapılanmaya gitti. Cumhur Kutlubay Otobüs ve HTA...

Türkiye’de Yılın Otomobili İçin 33 Aday: İşte Tüm Liste

Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 yarışında 33 model aday oldu. OGD üyelerinin test...

Otomotiv İhracatı Şubatta 3,5 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye otomotiv endüstrisi şubatta yüzde 19 artışla 3,5 milyar dolarlık ihracata ulaştı....