Ana Sayfa OTOBÜS İtalyanların Otokar otobüslerine olan ilgisi artıyor!
OTOBÜS

İtalyanların Otokar otobüslerine olan ilgisi artıyor!

Paylaş
Otokar otobü
Otokar’ın on binlerce aracı başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında 50’den fazla ülkede hizmet veriyor.
Paylaş

İtalya’dan Otokar’a 148 adet otobüs siparişi. Otokar Otobüsleri, İtalya’nın Güney Sahillerinde Yolcu Taşıyacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticari araçlarda hedef pazarı olan Avrupa’da başarılı çıkışını sürdürüyor. Şirket, İtalya merkezli satınalma ofisi Consip ile 2021 ve 2022 yılında imzalanan çerçeve anlaşmalar kapsamında iki farklı operatörden toplam 148 adet otobüs siparişi aldı. Toplam değeri 34,2 milyon Euro olan teslimatların 2023 yılının ikinci yarısında başlaması ve partiler halinde 2024 yılının ilk yarısı içinde tamamlanması planlanıyor.

Toskana bölgesinde hizmet verecek

Siparişlerden 58 adedi İtalya’nın Toskana bölgesine teslim edilecek. 28 adet orta boy Doruk otobüs ve 30 adet doğalgazlı Kent otobüs, İtalya’nın Tiren Denizi kıyı bölgesindeki tüm taşımacılığı üstlenen önde gelen taşımacılık operatörü Autolinee Toscane firması filosunda hizmet edecek.

Doğalgazlı Kent otobüsleri

90 adet doğalgazlı Kent otobüs ise İtalya’nın güney bölgesi Puglia’ya ihraç edilecek. Araçlar Puglia Bölgesi Ulaştırma Dairesi (Regione Puglia Dipartimento Mobilita) bünyesinde yolcu taşımacılığı hizmeti sunacak.

Otokar’ın on binlerce aracı başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında 50’den fazla ülkede hizmet veriyor. Otokar’ın 10,8 metre uzunluğundaki doğalgazlı Kent CNG otobüsleri, modern iç ve dış görüntüsü, çevreci motoru, alçak taban girişi, yüksek yolcu kapasitesi, üstün yol tutuşu ve güçlü klimasıyla dikkat çekiyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunan araç; aynı zamanda toplu ulaşımda üst düzey konfor vadediyor.

Yurt dışına özel üretim

Otokar’ın kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürettiği ve yurt dışına Vectio ismiyle sunulan 9 metrelik orta boy Doruk otobüsleri, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra düşük işletme giderleriyle de ön plana çıkıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli bir yolculuk yaşatıyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

2026 Busworld Türkiye’nin Diamond Sponsoru Otokar Oldu 

Türkiye’nin en önemli otobüs sektörü buluşması Busworld Türkiye’nin bu seneki Diamond ve...

Karsan, Otonom e-JEST ile Amerika’dan İlk 10 Araçlık Siparişini Aldı!

Karsan, ekim ayı başında Busworld Europe 2025 fuarında Avrupa lansmanını gerçekleştirdiği Otonom...

Karsan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 17 Adet e-ATA Otobüs Teslim Etti!

Kısa bir süre önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyi kazanan Karsan, bu...

Karsan’dan İtalya Bari’ye 18 Metrelik 42 Adet e-ATA

Karsan, İtalya Bari’de yeni bir ihaleyi daha kazandı. İtalya bayisi Kmobility iş...