Ana SayfaGenelİslam İşbirliği Ulaştırma Bakanları İstanbul'da Toplanıyor

İslam İşbirliği Ulaştırma Bakanları İstanbul’da Toplanıyor

Şirket Haberleri

Mercedes-Benz Türk’ten Stajyerler İçin Kalıcı Bir Miras

Mercedes-Benz Türk’ün Summer Stars staj programında her öğrenci adına...

Mercedes-Benz Türk, 105 Patentle Türkiye’nin Ar-Ge Lideri Oldu

Mercedes-Benz Türk, 2025 TÜRKPATENT verilerine göre 105 patentle Türkiye...

İsmail Hakkı Işınak, Koçaslanlar Otomotiv’e Genel Müdür Oldu

2019 yılından bu yana Ülke Müdürü olarak görev yaptığı...

KRONE Türkiye’den Stratejik Ar-Ge Hamlesi

KRONE Türkiye, Ar-Ge Merkezi statüsüyle lojistik ve taşımacılık sektörüne...

Sağlık Bakım Tırı Projesi 2 Ödül Daha Aldı

Mercedes-Benz Türk’ün Sağlık Bakım Tırı projesi Stevie Awards 2026’da...

İstanbul’da 11–12 Şubat’ta düzenlenen İİT 2. Ulaştırma Bakanları Toplantısı kapsamında, üye ülkeler arasında ulaştırma alanındaki iş birliği başlıkları ele alınıyor; program marjında çok sayıda ikili ve çok taraflı görüşme gerçekleştirileceği açıklandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri ulaştırma bakanları 40 yıl sonra İstanbul’da toplanacak… Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde 11–12 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 2. Ulaştırma Bakanları Toplantısı kapsamında üye ülke bakanları ile bir araya gelecek. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri ulaştırma bakanları 40 yıl sonra İstanbul’da toplanacak.

Toplantı hakkında açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, “Toplantı, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında ulaştırma alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve mevcut projelerin değerlendirilmesi açısından önemli bir platform oluşturacak” dedi.

İkili ve Çok Taraflı Temaslar Gerçekleştirilecek

Uraloğlu, program kapsamında ikili ve çok taraflı temaslar gerçekleştirecek. Bu çerçevede, İran ve Özbekistan ile üçlü formatta bir toplantı yapılacak. Bakan Uraloğlu’nun ayrıca, Fas, Cibuti, Moritanya, Brunei, Bosna Hersek, İran, Suudi Arabistan, Libya, Kamerun, Fildişi Sahilleri ve Sudan ulaştırma bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Fildişi Sahilleri ile yapılacak görüşme kapsamında Afrika Mutabakat Zaptı’na Katılım Belgesi’nin imzalanması öngörülüyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler