Ana Sayfa OTOMOTİV Hyundai Tucson 2019’da şampiyonluğa oynuyor
OTOMOTİV

Hyundai Tucson 2019’da şampiyonluğa oynuyor

Paylaş
Hyundai Tucson
Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, konuyla ilgili olarak, “Hyundai’nin Türkiye’deki yükselişinde kesinlikle SUV modellerimizin rolü çok büyük"dedi.
Paylaş

Hyundai’nin başta Avrupa olmak üzere bir çok pazarda iddiasını artıran modeli Tucson, Türkiye’de de başarısını devam ettiriyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında satışa sunulan 1.6 litrelik dizel versiyonuyla bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Tucson, C-SUV segmentinde Ocak ayında 387 adetle şampiyon oldu ve ayrıca bir önceki yıla göre yüzde 26 artış gösterdi. Segment şampiyonluğu hedefiyle yıla başlayan Hyundai Tucson, böylelikle Ocak ayında daralan pazara rağmen yüzde 20’lik bir pay elde etti.

Avrupa binek otomobil pazarı da bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 düşüş göstererek, 2019’a yavaş bir başlangıç yaptı. Yeni otomobillere olan talep, AB’nin beş büyük pazarı da dahil olmak üzere neredeyse tüm ülkelerde düşerken,Hyundai yükseliş trendini devam ettirdi ve bunda en büyük pay Tucson’un oldu. Ocak ayında Avrupa’da 10 binden fazla Tucson satışı gerçekleştirilirken Türkiye de 36 ülke arasında sekizinci sıraya yerleşti.

Önder Göker,” Yükselişimizde SUV modellerimizin rolü çok büyük”

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, konuyla ilgili olarak, “Hyundai’nin Türkiye’deki yükselişinde kesinlikle SUV modellerimizin rolü çok büyük. Özellikle dizel motorun eklenmesinden sonra satışlarını iki katına çıkaran Tucson ve Nisan ayında satışa sunacağımız KONA 1.6 litre dizel ile SUV pazarındaki iddiamızı şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz. Ayrıca gelecekte eklenecek Hibrit ve Elektrikli SUV modellerimizle de zirveye yerleşmek istiyoruz” dedi.

Paylaş
İlgili Haberler

Anadolu Isuzu, 2025 Yılı Midibüs İhracatında Yine Lider

Ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat performansını 2025 yılında da sürdürerek Türkiye...

MAN Türkiye’de üst düzey görev değişimi

MAN Türkiye satış organizasyonunda yeni yapılanmaya gitti. Cumhur Kutlubay Otobüs ve HTA...

Türkiye’de Yılın Otomobili İçin 33 Aday: İşte Tüm Liste

Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 yarışında 33 model aday oldu. OGD üyelerinin test...

Otomotiv İhracatı Şubatta 3,5 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye otomotiv endüstrisi şubatta yüzde 19 artışla 3,5 milyar dolarlık ihracata ulaştı....