Ana SayfaGenelFormula 1 Çin GP'sinde Oscar Piastri en önde start alacak!

Formula 1 Çin GP’sinde Oscar Piastri en önde start alacak!

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Formula 1 Çin GP’sinın sıralama turlarında Oscar Piastri rüzgarı esti. Piastri aldığı pole pozisyonu ile yarışta en önde start alacak.

Kariyerinin İlk Pole Pozisyonu

McLaren pilotu Oscar Piastri, kariyerinin ilk pole pozisyonunu elde ederek sürpriz bir başarıya imza attı. Mercedes pilotu George Russell ikinci olurken, McLaren’dan Lando Norris ise üçüncü sırayı aldı.

Piastri’nin Muhteşem Turu

Oscar Piastri, Q3’ün ilk bölümünde 1:30.703’lük bir derece elde etti. İkinci denemesinde bu süreyi 1:30.641’e çekerek George Russell’ın yaklaşık onda bir saniye önünde birinci sıraya yerleşti ve McLaren’in genç pilotu Formula 1 kariyerindeki ilk pole pozisyonunu almiş oldu.

Russell ve Norris’ten Yakın Takip

George Russell, son turunda önemli bir zaman yakalayarak Piastri ile birlikte ilk sırayı paylaştı. Şampiyona lideri Lando Norris ise üçüncü sıraya yerleşerek mücadeleyi sürdürdü.

Diğer Pilotların Performansı

Dört kez Dünya Şampiyonu Max Verstappen dördüncü olurken, Lewis Hamilton beşinci ve Charles Leclerc altıncı sırayı aldı. Racing Bulls pilotları Isack Hadjar yedinci ve Yuki Tsunoda dokuzuncu oldu. Williams’tan Alex Albon ise ilk 10’a giren isimler arasında yer aldı.

F1 Çin GP’si Sıralama Turları Klasmanı ( İlk 10 Pilot)

  1. Oscar Piastri (McLaren) – 1:30.641
  2. George Russell (Mercedes) – +0.082
  3. Lando Norris (McLaren) – +0.152
  4. Max Verstappen (Red Bull Racing) – +0.176
  5. Lewis Hamilton (Ferrari) – +0.286
  6. Charles Leclerc (Ferrari) – +0.380
  7. Isack Hadjar (Racing Bulls) – +0.438
  8. Andrea Kimi Antonelli (Mercedes) – +0.462
  9. Yuki Tsunoda (Racing Bulls) – +0.997
  10. Alexander Albon (Williams) – +1.065

KAYNAK: www.otoaktuel.com.tr

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler