Ana SayfaAbdullah KurtayKuka, Ford Otosan’a 700 yeni robot teslim etti

Kuka, Ford Otosan’a 700 yeni robot teslim etti

spot_img

Şirket Haberleri

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...
spot_img

Ford Otosan, Ford’un Kocaeli fabrikalarında yeni nesil ticari araç projeleri için 700’den fazla robot tedarik etmek için Kuka ile yeni bir çerçeve anlaşması imzaladı.

Yeni alınan robotların Ford Otosan’ın Kocaeli’deki fabrikalarında yeni nesil elektrikli ve bağlantılı Ford ticari araç projelerinin seri üretiminde kullanılacağı belirtildi.

İki şirket arasındaki işbirliği 20 yıldır devam ediyor

Kuka’nın robotları, önümüzdeki birkaç yıl içinde gövde üretiminde ve önemli montaj aşamalarında kullanılacak. Ford Otosan’nın yeni robot alımında Kuka ile uzun yıllara dayanan işbirliği belirleyici oldu. KUKA Türkiye ve Ortadoğu Direktörü Kağan Abidin, Ford Otosan’a elektromobiliteye giden yolda eşlik etmeye önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

ford otosan uretim

Ford, Türkiye’de yeni bir elektrikli hafif ticari araç üreteceğini geçen yılın Mart ayında duyurmuştu. Öte yandan Ford Otosan, AVL ile birlikte kamyonlar için otonom çözümler geliştiriyor. 1959 yılında kurulan Ford Otosan, 2020 yılı sonu itibarıyla 455.000 ticari araç, 70.000 motor ve 140.000 aktarma organı üretim kapasitesi ile Ford’un Avrupa’daki en büyük ticari araç üretim merkezi .

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler