Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGÜNCELF1 İtalya GP’sinde Red Bull, Ferrari’ye geçit vermedi!

F1 İtalya GP’sinde Red Bull, Ferrari’ye geçit vermedi!

Formula 1 2023 takviminin Avrupa’daki son yarışı olan İtalya GP’sinde son gülen yine Red Bull pilotu Max Verstappen oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın Monza Pisti’nde gerçekleştirilen İtalya GP’sinde Ferrari Carlos Sainz ile yakaladığı pole pozisyonunu yarışın geneline taşıyamadı ve üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Yarışın startında hata yapmayan Carlos Sainz ilk bölümde Red Bull pilotu şampiyona lideri Max Verstappen’in ataklarına kusuruz yanıt verdi.

Ferrari’den daha hızlı olan Red Bull Honda, Verstappen’in deneyimiyle Carlos Sainz’i birincilikten uzaklaştırmak için fazla zorlanmadı. Ferrari’nin diğer pilotu Leclerc ise her zamanki gibi ataklara bir direnç gösteremedi. Yaptığı tek atak, yarışın son turlarında Carlos Sainz’i geçip, podyuma çıkma çabalarıydı. Buna da Sainz fırsat vermeyince Monacolu pilot 4. sıradan öteye gidemedi.

Red Bull’un diğer pilotu Sergio Perez de yarışa damga vuran pilotlardandı. Perez, iyi bir mücadele sergiledi ve Verstappen’in ardından ikinci oldu.

Hamilton ve Russell’in performansı sezonun ikinci yarısında yarışlara heyecan getirdi. Monza’da da Hamilton iyi bir yarış çıkardı. Albon Williams’la, Norris McLaren’le, Alonso Aston Martin ile ve Bottas Alfa Romeo ile puan alan diğer pilotlar oldular. Alpine ve Haas pilotları puan kotasına giremediler. Yuki Tsunoda AlphaTauri ile start alamayan pilot oldu. Ocon ise 39. turda yarışa veda etti.

F1 İtalya GP’si Genel Klasman
1-Max Verstappen RED BULL RACING
2-Sergio Perez RED BULL RACING
3-Carlos Sainz FERRARI
4-Charles Leclerc FERRARI
5-George Russell MERCEDES
6-Lewis Hamilton MERCEDES
7-Alexander Albon WILLIAMS
8-Lando Norris MCLAREN
9-Fernando Alonso ASTON MARTIN
10-Valtteri Bottas ALFA ROMEO
11-Logan Sargeant WILLIAMS
12-Oscar Piastri MCLAREN
13-Liam Lawson ALPHATAUR
14-Lance Stroll ASTON MARTIN
15-Zhou Guanyu ALFA ROMEO
16-Pierre Gasly ALPINE
17-Nico Hulkenberg HAAS
18-Kevin Magnussen HAAS
-Esteban Ocon ALPINE
-Yuki Tsunoda ALPHATAURI

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER