Ana Sayfa GÜNCEL CEVA Lojistik ve IFCO’dan önemli iş birliği
GÜNCEL

CEVA Lojistik ve IFCO’dan önemli iş birliği

Paylaş
Ceva Lojistik ve IFCO
Paylaş

CEVA Lojistik, yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinde küresel tedarikçi IFCO ile Dilovası Tesisi’nden FTL çıkışları ve market dağıtım merkezlerinden kasaların toplanması ve iadesi konusunda işbirliği yaptı.

Büyük veya orta ölçekli ulusal ve küresel şirketler için taşımacılık ve tedarik zinciri çözümleri sunan CEVA, IFCO’nun Dilovası Tesisinden FTL çıkışlarının yanı sıra kirli kasaların market dağıtım merkezlerinden toplanarak Dilovası Tesisine geri getirilmesi işini üstlendi. Gerçekleştirilecek operasyon, Türkiye’de bu sektördeki en hacimli taşıma olacak. Bu işbirliği sayesinde IFCO, müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek olmaya devam ederken, aynı zamanda kendi karbon ayak izlerini azaltmak için somut adımlar atıyor.

IFCO, gıdaların tazeliğini ve kalitesini korurken, maliyetleri düşürüyor, atıkları ve çevresel etkilerini azaltıyor

Ceva Lojistik ve IFCO isbirligi

1992’de Almanya’da kurulan IFCO, dünya çapında 2 milyardan fazla taze sebze, meyve, et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta, ekmek ve diğer taze ürünleri taşıyan 380 milyondan fazla yeniden kullanılabilir ambalaj konteyneri işletmekte. IFCO, gıdaların tazeliğini ve kalitesini korumasını sağlar, maliyetleri düşürür, atıkları ve çevresel etkileri azaltır. IFCO, müşterilerin ürün hasarını yüzde 96 oranında ve karbon emisyonlarını yüzde 60’a kadar azaltabilir. IFCO kasalarının kullanımı yüzde 80 daha az su tüketirken, yüzde 86 daha az katı atık üretimi sağlar.

Tazeliğin saatlerle hatta dakikalarla ölçüldüğü gıda kategorisinde IFCO ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden CEVA Lojistik İş Geliştirme ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, “CEVA Lojistik, IFCO tarafından geliştirilen randevu ve araç takip sistemleri ile tam entegre çalışarak araç planlama ve takibi yönünden yüksek performansa ulaşmayı hedeflemektedir. Bu işbirliği sayesinde geri dönüş lojistiğinde karşılıklı işbirliği ile karbon salınımını azaltarak IFCO’nun sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda birlikte çalışacağız” dedi.

Paylaş
İlgili Haberler

Tur Transit Lojistik Filosuna 10 Yeni MAN Çekici Ekledi

Uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren Tur Transit Lojistik, 45. yıl dönümünü stratejik...

Mercedes-Benz Türk’te Üst Düzey Atama

Pedro Machado Afonso, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü ve İcra Kurulu...

FIAT Professional’dan: Yerli Ulysse’nin Üretimi ve Satışı Başladı

Yolcu taşımacılığı için kapsamlı bir çözüm sunan 8+1 koltuklu binek/minibüs versiyonu Fiat...

UND, Albayrak Şirketler Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

UND, Albayrak Şirketler Grubu ile Kazakistan Demiryolları arasında, Hazar Denizi’nde modern, sürdürülebilir...