Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaLojistik GündemiBakan Berat Albayrak, Lojistik Master Planı'nı açıkladı

Bakan Berat Albayrak, Lojistik Master Planı’nı açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Reform Paketi’ne ilişkin açıklamasında Lojistik Master Planı’nın detaylarını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019” kapsamında hayata geçirilecek Lojistik Master Planı’na ilişkin şu bilgilere yer verdi.

Lojistik Master Planı, Varlık Fonu tarafından hazırlanacak.

Türkiye’nin stratejik konumundan kaynaklanan lojistik avantajının ve rekabet gücünün artırılarak, iktisadi ve sosyal gelişmeyi hızlandırmak ve ülkemizi uluslararası ticarette bölgesel lojistik üs haline getirme bakış açışıyla Lojistik Master Planı, Varlık Fonu tarafından hazırlanacak.

Taşımacılıkla ilgili tüm hizmetler tek bir merkezde

Taşımacılıkla ilgili tüm hizmetlerin tek bir merkezden ve etkin bir şekilde verildiği ve birden fazla taşımacılık moduna erişim imkanı sağlayacak lojistik merkez planlaması sayesinde taşıma modları arasındaki rekabetin artırılması.

Mevcut lojistik altyapısının karayolu, denizyolu ve havayolu eksenlerinde etkin bir şekilde incelenmesi. Lojistik ihtiyaçların belirlenmesi, rekabet ve güvenliği esas alarak stratejik önceliklerin saptanması.

Belirlenen ihtiyaçlar ve önceliklere göre kamu lojistik varlıkları arasındaki potansiyel sinerjilerin ortaya çıkartılarak etkin bir model mimarisinin oluşturulması, planlanan hedeflerin gerçekleştirilmesi için yerli ve yabancı tüm paydaşlara kazan kazan modeline dönük işbirliklerinin gerçekleştirilmesi sağlanacak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER