Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaDENİZCİLİKAsyaport Dünya Gümrük Günü etkinliği

Asyaport Dünya Gümrük Günü etkinliği

Dünya Gümrük Günü, Türkiye’nin ilk ve en büyük transit konteyner limanı Asyaport’ta kutlandı. Etkinliğe Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Müdürü Akif Ertekin, Tekirdağ Gümrük Müdürü Muhamber Kılıçarslan, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri Zeliha Şafak Yılmaz, gümrük muhafaza memurları ve liman çalışanları katıldı.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Asyaport’ta etkinlikle kutlandı. Törende, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Akif Ertekin, Tekirdağ Gümrük Müdürü Muhamber Kılıçarslan, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri Zeliha Şafak Yılmaz, Gümrük Muhafaza Memuru Sayın Sedat Yıldırım, gümrük muhafaza memurları ve liman çalışanları bir araya gelerek tüm gümrük çalışanlarının ve sektör paydaşlarının gününü kutladı.
Öğleden sonra 15:00’da Asyaport liman girişinde toplu fotoğraf çekimi ile başlayan etkinlik; yönetim binasında devam etti.

Törende gümrükçülerin gününü kutlayarak bir konuşma yapan Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Müdürü Akif Ertekin, Asyaport’un çok önemli ve ciddi potansiyeli olan bir liman olduğunu belirterek “Buradaki arkadaşlarımızın uyum içinde çalıştığını görüyoruz. Geçmiş yıllara, konteyner sayılarına, işlemlere ve transfere baktığımızda ciddi bir potansiyeli olan gerçekten büyük bir liman. Nazik davetten ötürü teşekkür ediyorum. Sizlerle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımızın gümrük gününü kutluyorum.”dedi.
Konuşmanın ardından plaket törenine geçildi. İlk plaketi Batı Marmara Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Akif Ertekin, MSC Tekirdağ Liman Acente Hizmetleri Müdürü Volkan Aytaş’ın elinden aldı. Ardından Tekirdağ Gümrük Müdürü Muhamber Kılıçaslan’a, Asyaport Kılavuzluk Hizmetleri ve Operasyon Müdürü Olkay Elçin; Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir’e, Asyaport Teknik ve Planlama Müdürü Besim Dönmez; Gümrük Muhafaza Kısım Amiri Sayın Zeliha Şafak Yılmaz ve Gümrük Memuru Sedat Yıldırım’a plaketlerini Asyaport Yönetim Kurulu Üyesi Gülsün Soyuer verdi.
Plaket töreni sonrası pasta kesilerek kutlama yapıldı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER