Perşembe, Mart 28, 2024
Ana Sayfaİş MakinalarıAkojant NATO orduları için jant üretecek

Akojant NATO orduları için jant üretecek

AKO Grup bünyesinde yer alan Akojant, savunma sanayiine yönelik yenilikçi jantlarıyla Hollandalı Broshuis firmasının tek jant tedarikçisi oldu.

  • ABD, Almanya, Hollanda ve Danimarka gibi birçok NATO üyesi orduya tank ve askeri araç taşıyıcı treyler üreten firmaya yıllık 20 binden fazla jant temin edecek.

AKO Grup bünyesinde yer alan Akojant, Türkiye’de üretilen askeri kara araçlarına yönelik ürettiği yenilikçi jantlarının ardından Hollandalı tank ve askeri araç taşıyıcı treyler üreticisi Broshuis ile tek jant tedarikçisi olarak anlaşma imzaladı. ABD, Almanya, Hollanda ve Danimarka gibi birçok NATO üyesi orduya yıllık 20 binden fazla jant teslim edilecek.

Kızılötesi radarlara yakalanmıyor

Savunma sanayiine yönelik ürettiği nitelikli ürünlerle dikkat çeken AKO Grup, bünyesindeki Petlas’ın geliştirdiği milli muharip savaş uçağı lastiği, milli SİHA ve İHA lastikleri, özgün helikopter projesi Gökbey ve Atak helikopterleri için lastikler ve diğer birçok askeri kara araç lastiklerinin yanı sıra Akojant fabrikasında askeri kara araçlarına yönelik üstün teknolojili, radara yakalanmayan özellikli jantları da üretiyor.

Bu kapsamda Petlas ve Akojant’ın iş birliği içinde ürettiği taktik tekerlekli zırhlı araçlar için Runflat Tekerlek Komplesi, askeri kara araçlarının beka yeteneğine büyük katkılar sağlamıştı. Akojant, ürettiği nitelikli ve üstün teknolojili jantlar, yerli ve uluslararası askeri tank ve kara araç taşıyıcı üreticileri tarafından da ilk tercih edilen markalar arasında yer alıyor.

“Ürettiğimiz özel nitelikli jantlarla tek tedarikçi olarak seçildik”

Sağlanan bu nitelikli ihracat başarısına yönelik açıklamalarda bulunan AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, “Son yıllarda önemi gittikçe artan askeri alandaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek bu sektöre yönelik üretimlerimizle önemli başarılar elde ettik. Petlas markamızla Türkiye’nin yerli ve milli projelerinin neredeyse tamamına yönelik askeri lastikleri biz ürettik. SİHA’lar, Kızılelma, Milli Muharip Uçak Kaan, Atak ve Gökbey helikopteri, Hürjet, Hürkuş ve adını saymakla bitiremeyeceğimiz birçok askeri kara aracına yönelik lastik, jant ve runflat seti üretip teslim ettik. Şimdi ise bu başarımızı uluslararası alana taşımanın gururunu yaşıyoruz. Hollandalı askeri tank taşıyıcı treyler üreticisi Broshuis tarafından, ürettiğimiz özel nitelikli jantlarla tek tedarikçi olarak seçildik” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER