Ana SayfaDENİZCİLİKAkçay-Midilli Hattı'nda İDO Seferleri Başladı

Akçay-Midilli Hattı’nda İDO Seferleri Başladı

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

İDO, Ege Denizi’ndeki uluslararası ulaşım ağını genişletmeye devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Taşıma AŞ ( BTT) ve BADO markası iş birliğiyle hayata geçirilen Akçay-Midilli hattının resmi açılışı gerçekleştirildi.

  • Yaklaşık 90 dakikada Midilli’ye ulaşım sağlayan yeni hat, bölge turizmine, ekonomisine ve iki kıyı arasındaki kültürel etkileşime katkı sunmayı hedefliyor.

İDO, Ege Denizi’ndeki uluslararası hatlarına bir yenisini daha ekledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Taşıma AŞ ( BTT) ve BADO markası iş birliğiyle hayata geçirilen Akçay-Midilli Deniz Otobüsü Hattı, düzenlenen resmî törenle hizmete açıldı. Yeni hatla birlikte İDO, Midilli’ye gerçekleştirdiği seferlerde üçüncü kalkış noktasına ulaşırken, Akçay da 27 yıl aradan sonra yeniden uluslararası gümrük kapısı olarak hizmet vermeye başladı.

Akçayport’ta düzenlenen açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Ömür Boyuer, ilçe belediye başkanları, İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, İDO Genel Müdür Yardımcısı kaptan İsmail DEMİR, İDO Gelir Yönetimi ve Satış Direktörü Aşkın Lermi ile İDO satış ve pazarlama yöneticileri kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 90 dakikalık yolculuk süresiyle hizmet verecek Akçay–Midilli hattı, yalnızca iki kıyıyı birbirine bağlayan yeni bir ulaşım alternatifi olmanın ötesinde; bölge turizmini canlandıracak, kültürel etkileşimi artıracak ve yerel ekonomiye yeni bir ivme kazandıracak önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Midilli’den gelecek ziyaretçiler Kazdağları, Akçay ve Edremit’in doğal, tarihi ve gastronomik değerlerini keşfetme fırsatı bulurken, Türkiye’den Midilli’ye seyahat edecek yolcular da adanın kültürel mirasını konforlu ve güvenli bir yolculukla deneyimleyebilecek.

Turizm, ticaret ve kültürel erişime katkı

İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, yeni açılan hatta ilişkin olarak: “Ege Denizi’nde oluşturduğumuz uluslararası ulaşım ağını her geçen yıl daha da güçlendiriyoruz. Akçay–Midilli hattı, yalnızca iki kıyıyı birbirine bağlayan yeni bir sefer değil; bölge turizmini, ticareti ve kültürel etkileşimi destekleyen stratejik bir yatırım niteliği taşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BTT ve BADO markası ile kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde Ege’nin önemli destinasyonlarını daha erişilebilir hale getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İDO Akçay–Midilli hattında sezon boyunca Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sefer yapacak. Sabah 07:30’da Akçayport’ tan kalkan gemi 1.5 saatlik yolculuğun ardından 09:00’da Midilli limanına varmış olacak. Dönüşler ise 17:30’da Midilli Limanından Akçayport’a olacak. Akçay- Midilli yanı sıra; Dikili- Midilli ve Ayvalık-Midilli’den sezon boyunca haftanın her günü seferler yapılmaya devam edecek.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler