Ana SayfaLOJİSTİK20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi

20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen Kalkınma Yolu Projesi, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Milyar dolarlık ulaşım projesi Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında hayata geçirilecek olan Kalkınma Yolu Projesi’nin ilk Bakanlar Konseyi Toplantısı dün İstanbul’da yapıldı. Toplanya, BAE ve Katar Ulaştırma Bakanları canlı bağlantı ile katılım sağlarken, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir araya geldi.

20 milyar dolara mal olacak

Bakan Uraloğlu, “Yeni İpek Yolu” olarak nitelendirilen projenin “Asya ve Avrupa arasındaki seyahat süresini Türkiye üzerinden önemli ölçüde azaltacağını” ve “15 günlük bir kazanım sağlayacağını” belirtti. 20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen proje, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.(Kaynak:SabahKahvesi)

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler