Ana SayfaLOJİSTİK20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi

20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen Kalkınma Yolu Projesi, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Milyar dolarlık ulaşım projesi Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında hayata geçirilecek olan Kalkınma Yolu Projesi’nin ilk Bakanlar Konseyi Toplantısı dün İstanbul’da yapıldı. Toplanya, BAE ve Katar Ulaştırma Bakanları canlı bağlantı ile katılım sağlarken, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir araya geldi.

20 milyar dolara mal olacak

Bakan Uraloğlu, “Yeni İpek Yolu” olarak nitelendirilen projenin “Asya ve Avrupa arasındaki seyahat süresini Türkiye üzerinden önemli ölçüde azaltacağını” ve “15 günlük bir kazanım sağlayacağını” belirtti. 20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen proje, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.(Kaynak:SabahKahvesi)

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler