Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVVolvo Yeni EX30, tüm güvenlik standartlarını karşılıyor

Volvo Yeni EX30, tüm güvenlik standartlarını karşılıyor

Yakında piyasaya sürülecek tamamen elektrikli Volvo EX30, markanın güvenlik alanındaki 96 yıllık liderliği ve yenilikçi yaklaşımını yansıtan en iddialı modeli olarak ön plana çıkıyor.

  • Sürücülerin yanı sıra trafikteki diğer paydaşları da düşünen güvenlik donanımıyla çıtayı bir adım daha yükselten EX30, Volvo’nun bugüne kadar üretilen SUV modellerinin en küçüğü olma özelliğini de taşıyor.

Cycling UK’ın verilerine göre, sadece İngiltere’de her yıl ortalama 60 kişi otomobil kapısının çarpmasından dolayı ölüyor veya ciddi şekilde yaralanıyor.

Yakında kullanıcılarla buluşacak olan Volvo EX30, bu tür kazaları azaltmak üzere özel bir kapı açma uyarı sistemiyle donatıldı. Sistem; bir bisikletli veya trafikteki herhangi bir araç yanından geçtiği esnada, sürücüyü kapıyı açmak üzereyken görsel ve işitsel olarak uyarıyor. Kapı açma uyarı sistemi, Volvo’nun yüksek güvenlik standartlarını tamamen elektrikli yeni kompakt SUV modeline taşıdığı önemli özelliklerden biri. Araçtaki “Güvenli Alan Teknolojisi”nin sadece bir parçasını oluşturan bu güvenlik sistemiyle özellikle yoğun kentlerde trafikte hem sürücülerin hem de yayaların korunması amaçlanıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER