Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiTransit limanı Asyaport 4. kez ihracat şampiyonu oldu

Transit limanı Asyaport 4. kez ihracat şampiyonu oldu

Tekirdağ’da bulunan Türkiye’nin en büyük transit limanı Asyaport, 2021 yılı hizmet ihracat şampiyonu oldu. Asyaport bundan önceki 3 yılın hizmet ihracatı şampiyonlarında yine deniz limanları arasında birinciliğe adını yazdırmıştı.

Dünyanın en büyük konteyner gemilerinin ağırlandığı Asyaport Limanı, kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’a ve Türkiye ihracatına sayısız katkıda bulunmaya devam ediyor.
Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (HİB), geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 61.4 milyar dolarlık ihracata ulaşılmasına katkı sağlayan firmaları ödüllendirildiği yarışmada Asyaport üst üste 4. kez deniz liman işletmeciliği şampiyonu oldu. Tekirdağ’da bulunan Türkiye’nin en büyük transit limanı Asyaport, Liman İşletmeciliği Hizmetleri kategorisinde havalimanlarından sonra 3. sırada, deniz limanları arasında ise 1. sırada yer aldı.

Asyaport Türkiye’deki transit konteynerlerin %45’ini elleçleyerek ülke ihracatının büyümesinde ve gelişmesinde aktif bir rol oynuyor. Altyapı ve teknik kapasitesini sürekli yenileyen Asyaport, 2023 yılındaki toplam elleçleme hedefini 2 milyon 23 bine yükseltti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER