Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaHAVAYOLUTÖSHİD’in Yeni Başkanı Mehmet T. Nane Oldu

TÖSHİD’in Yeni Başkanı Mehmet T. Nane Oldu

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı oldu.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nin (TÖSHİD) yeni yönetim ve denetim kurulunun belirlendiği 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, yeni yönetim kurulu 16 Ocak Çarşamba günü bir araya gelerek yeni TÖSHİD Başkanı’nı seçti. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, TÖSHİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Eski TÖSHİD Başkanı Teoman Tosun’a ve yönetime teşekkürlerini sunan yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, “Türk sivil havacılık sektörü, 2003 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yoğun desteğiyle hızlı bir şekilde gelişti ve modernleşti. TÖSHİD de uygulanan bu geliştirici politikaların destekçisi olarak sektörümüzün gelişime katkı sağlamak adına çalışıyor. Derneğimizin bu anlamda çok önemli bir misyonu var. Kıymetli üye şirketlerimiz de desteğiyle, Türk sivil havacılığını dünyada parlayan bir yıldız haline getirmek için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yeni Yönetim Kurulu

Mehmet Tevfik NANE-Başkan (Pegasus Havayolları GM)

Teoman TOSUN-Başkan Yrd. (Onur Air GM)

M. Hakan BAYRAMİÇ-Başkan Yrd. (ULS Havayolları GM)

Kürşad KOÇAK-Başkan Yrd. (HAVAŞ GM)

Ersel GÖRAL-Genel Sekreter (İSG GM)

Hacı SAY-Muhasip Üye (Freebird-Danışman)

Hakan BABİLA-Üye (Turkish Do&Co-Koordinatör)

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Hakkında:

1989 yılında kurulan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), üye şirketleriyle arz ettiği koltuk kapasitesi ile Türkiye turizmine katkı sağlarken, toplam 14 kargo uçaklık filosuyla Türk dış ticaretine de önemli bir destek oluşturuyor. 10’u havayolu olmak üzere toplam 20 şirketi ile 20 binden fazla istihdam yaratan TÖSHİD üyesi şirketler, bu bağlamda da Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutuyor.

Mehmet T. Nane Hakkında:

Mart 2016 tarihinden itibaren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet T. Nane, 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA Genel Müdürlüğü, 2005-2013 tarihleri arasında Teknosa Genel Müdürlüğü, 2000- 2005 yılları arasında Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Sırasıyla Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde görev almış olan Mehmet T. Nane, Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

1990’da Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet T. Nane, 1993’te İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tam burslu olarak yüksek lisans yaptı ve 2013’te Harvard Businness School Üst Düzey Yönetici Programı’na katıldı.

2013-2015 yılları arasında FAPRA (Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Mehmet T. Nane; TOBB Perakendecilik Meclisi Başkanlığı, TOBB GS1 Türkiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Harvard Business School Türk Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER