Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaManşet HaberTofaş, elektrikli ve hibrit modellere odaklanacak!

Tofaş, elektrikli ve hibrit modellere odaklanacak!

Fiat Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer olmasının ardından Bursa’daki fabrikanın geleceği belli oldu.

Stellantis Grubu’nun Başkanı John Elkann’ın İstanbul’a gelişiyle; Koç Holding ve Stellantis arasındaki görüşmelerle ilgili detayların şekillendiği öne sürüldü.

Fiat Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer olmasının ardından Bursa’daki TOFAŞ fabrikasının geleceği belli oldu. Tofaş, elektrikli ve hibrit modellere odaklanacak! Dünya Gazetesi’nde yayınlanan Aysel Yücel’in haberine göre Stellantis ve Koç Holding arasında geçen hafta yapılan görüşmeler sonucunda, 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağlandı.

Stellantis ile Koç Holding arasındaki görüşmeler sonuçlandı

 Aysel Yücel, Dünya Gazetesi’ndeki haberinde gelişmeleri şu şekilde aktardı: Haziran ayı başında Fiat Doblo’nun yeni versiyonlarının İspanya’da üretileceğine yönelik yapılan resmi açıklamaların ardından Tofaş’ın Bursa’da Doblo’dan doğacak kapasite boşluğunu ne şekilde değerlendireceği merak konusu olmuştu. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA (Citroen-Peugeot-Opel) Grubu’nun birleşmesinden doğan Stellantis ile Koç Holding arasında görüşmelerin devam ettiği, ancak henüz bir anlaşma sağlanamadığı konuşuluyordu. Belirsizlik tedarik sanayi çevrelerinde de büyük kaygı yaratmıştı. Böyle bir dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve geçen hafta Stellantis Grubu’nun Başkanı John Elkann Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılarak burada bir konuşma yaptı. Aynı zamanda Fiat’ın sahibi olan ailenin bir ferdi olan John Elkann, konuşmasında İtalyan Fiat ile Koç ailesinin 60 yıla uzanan köklü işbirliğine vurgu yaptı. DÜNYA’nın otomotiv sanayi çevreleri ve Koç’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, John Elkann’ın Türkiye’yi asıl ziyaret nedeni, Stellantis ile Koç Holding arasında bir süredir devam eden yeni modellere yönelik pazarlığın sonuçlandırılmasıymış. Aktarılan bilgilere göre, Stellantis ve Koç, Bursa’daki kapasitenin nasıl değerlendirileceği konusunda geçen hafta anlaşma sağladı. Bursa’daki fabrikada 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde üç yeni model üretilmesi kararlaştırıldı. (Kaynak: Aysel Yücel-Dünya Gazetesi)

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER