Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVSabancı, TEMSA İş Makinaları Şirketindeki hisselerini devretti

Sabancı, TEMSA İş Makinaları Şirketindeki hisselerini devretti

Sabancı; Komatsu, Volvo Trucks, Dieci, Crown, Komatsu Joy ve Montabert markalarının distribütörü yürüten TEMSA İş Makinaları şirketini devretti.

Dünyanın önde gelen ticaret ve yatırım şirketi olan Japonya merkezli Marubeni Corporation, Temsa İş Makinaları’ndaki %90’lık hissesini %100’e çıkarttı. Bu hisse devrinin ardından Temsa İş Makinaları’nın ticari unvanı Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. olarak değiştirildi.

Temsa İş Makinaları’nın %49’luk hissesini 2014 yılında alan ve 2019 yılında %90’a çıkaran Marubeni Corporation, 2023 Şubat ayı itibarıyla hisse devir sürecini tamamlayarak şirketteki payını %100’e çıkarttı. Hisse devrinin tamamlanması sonrasında Temsa İş Makinaları, ticari unvanını Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. olarak değiştirdi. Her biri kendi alanında dünyanın önde gelen markası olan Komatsu, Volvo Trucks, Dieci, Crown, Komatsu Joy ve Montabert markalarının distribütörlüğünü yürütmekte olan şirket ayrıca kiralama ve Platinum Used markası ile iş makinaları ve forkliftlerin ikinci el alım-satım hizmeti veriyor.

İlk olarak 1983 yılında Komatsu distribütörlüğü ile faaliyetlerine başlayan firma, sırası ile 2010 yılında İtalyan teleskopik yükleyici üreticisi Dieci, 2017 yılında dünyanın önde gelen ağır ticari araç markası Volvo Trucks, Amerika merkezli forklift ve depo ekipmanları markası Crown ve son olarak 2022 yılında ise yer üstü maden makinaları Komatsu Joy ile Montabert kırıcılarının distribütörlüklerini üstlenerek faaliyet alanın genişletti. İstanbul Genel Müdürlüğü, Gebze ve Ankara’daki teknik merkezleri, Hadımköy Volvo Trucks Center ve Adana’daki kova ve ataşman üretim merkezleri ile toplam 5 noktada 240 çalışan ile hizmet veren firma ayrıca, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da 50’den fazla yetkili satıcı ve servis noktasını bünyesinde bulunduruyor.

Marubeni Corporation Hakkında

Dünyanın önde gelen ticaret ve yatırım şirketi olan Japonya merkezli Marubeni Corporation 1858 yılında kuruldu. Şirketin 68 ülkede 136 yerleşkesi, toplam 453 konsolide şirketinde 45 binden fazla çalışanı bulunuyor. Global ticarette çeşitli alanlarda ithalat, ihracat, işletme ve hizmet faaliyetleri yürüten şirket; Ulaştırma, Endüstriyel Makine ve Finansal Çözümler Grubu, Enerji ve Alt yapı Çözümleri Grubu, Tüketici Ürünleri Grubu, Malzeme Grubu ve İş Geliştirme Grubu olarak 5 ana faaliyet kolunda ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.  

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER