Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaLastik SektörüPirelli Antik Yollarda:30 günde 150 antik yol ve 10 bin kilometre

Pirelli Antik Yollarda:30 günde 150 antik yol ve 10 bin kilometre

Otomotiv dünyasında sürdürülebilir mobiliteye liderlik etme misyonunu taşıyan Pirelli, 150 yılı geride bırakırken bu kutlamayı daha özel kılmak amacıyla Türkiye’de farklı bir çalışmaya imza attı.

Mobilite kavramının doğuşuna uzanan ve geleceğe ışık tutan belgesel niteliğindeki proje kapsamında tarih boyunca önemli bir köprü rolü üstlenen Anadolu’nun antik yollarında tarihin ilk teker izleri sürüldü. Dünyanın en eski yollarına götüren, 30 gün boyunca devam eden 10 bin kilometrelik keşif yolculuğu ile 150 antik yola ulaşıldı.

Binlerce yıllık bakımlı yollarıyla Anadolu’nun tüm ihtişamını gösteren ve kitaplaştırılan Pirelli Antik Yollarda serüveni, 18 Aralık Pazartesi günü The Peninsula İstanbul’da düzenlenen basın buluşmasıyla tanıtıldı. Toplantı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Fecir Alptekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz teşrifleri, Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın katılımıyla Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander ve Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini’nin ev sahipliğinde, projeye emek veren deneyimli gazeteci Okan Altan’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER