Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayNuhoğlu: Sarp Sınır Kapısı'nın kapasitesi 900'e çıkacak!

Nuhoğlu: Sarp Sınır Kapısı’nın kapasitesi 900’e çıkacak!

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Karadeniz Bölgesi nakliyecileriyle bir araya geldiği toplantılarda, Sarp Sınır Kapısı’nda; geçiş sayısının 900’e çıkmasını, yabancı araçların trafik cezalarının tahsil edilmesini ve gümrüksüz akaryakıt istasyonu açılmasını sağlayacaklarını söyledi.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sektör Değerlendirme Toplantısı kapsamında 18 Haziran’da Artvin-Hopa ve Trabzonlu nakliyecilerle bir araya geldi.

Trabzon Havalimanı’nda bölge nakliyecileri tarafından karşılanan Nuhoğlu, nakliyecilerle birlikte Sarp Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. Nuhoğlu daha sonra Hopa ve Trabzon’da yaptığı Sektör Değerlendirme Toplantısı’nda sektörün mevcut durumu ve geleceğini değerlendirdi.

“Sarp’ta yüzde 50 kapsite artışı mümkün”

Sarp Sınır Kapısı’na gelen Başkan Nuhoğlu, uzmanlar tarafından yapılan süreç analizi sonuçlarını Bölge Müdürü ve Sarp Sınır Kapısı Müdürü ile paylaştı. 5 kişilik uzman bir ekiple 5 gün boyunca yaptıkları süreç analizi neticesinde Sarp Sınır Kapısı’nda araç çıkışının kısa süre içerisinde arttırılabileceğini tespit ettiklerini vurgulayan Nuhoğlu, “En büyük şansımız Sarp’ta konusuna hakim yöneticilerimizin varlığıdır. Yaptığımız süreç analizi sonucunda ulaşılan tespitlerimizin hayata geçirilmesiyle; şu anda 600 aracın çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı’ndan 1 ay içinde 750, 3 ay içinde de 900 araç çıkabilir” dedi.

Başkan Nuhoğlu Sarp Sınır Kapısı ziyaretinin ardından Hopa va Trabzon’da ayrı iki toplantı yaptı ve bölge nakliyecileriyle bir araya geldi. Memleketi Trabzon’da Nuhoğlu’na oldukça yoğun ilgi vardı.

“45 yıldır sektörün içindeyim ve inanılmaz mutluyum”

Konuşmasına, “Değerli ailem, öz vatanım, öz şehrim” diye başlayan Nuhoğlu, “Burada olmaktan o kadar mutluyum ki. Bu topraklarda sizinle büyüyen abiniz, kardeşiniz olarak sizinle tekrar burada birlikte olmaktan o kadar mutluyum ki, benim köküm burada, iyi ki birlikteyiz” dedi.

“Sektörümüze sahip çıkın”

Trabzon’da başlayan hikayesini ve lojistik sektöründe geçen 45 yılını anlatan Nuhoğlu, sektöre olan büyük sevgisine vurgu yaptıktan sonra Trabzonlu nakliyecilerinden sektörlerine ve mesleklerine sahip çıkmasını istedi.
Lojistik sektörünün sürekli güçlendiğini, pandemide değerinin net olarak anlaşıldığını anlatan Nuhoğlu, Çin’in ulaştırma altyapısına harcadığı 3 trilyondan dolardan sonra G7 ülkelerinin de ulaştırmaya ağırlık verdiğini ve 2035 yılına kadar 40 trilyon dolar gibi devasa bir yatırıma karar verdiklerini anlattı.

“Türkiye’ye en fazla dövizi Turizm Sektörü’nden sonra biz getiriyoruz”

“Türkiye’de turizmden sonra en fazla döviz getiren sektörüz” diyen Nuhoğlu, sektörün ülke ekonomisine 16 milyar dolar döviz girdisi sağladığını belirttikten sonra, “Hele biraz daha önümüz açılsın, bu sektör ülke ekonomisine ülke refahına muazzam katkılar yapacaktır. Biz bu parayı ülkemize mal satarak getirmiyoruz, hizmet sunarak, alın terimizle bunu sağlıyoruz” dedi.

“Gümrüksüz yakıt Sarp’ta da satılacak”

Başkan Nuhoğlu, Türkiye’nin bütün sınır kapılarında verilmekte olan vergisiz akaryakıt imkanının Sarp’ta da en kısa sürede başlatılması gerektiğini söyledi ve “Araçlarımızın bir çoğu Gürcistan ve Azerbaycan’daki düşük kaliteli motorin kullanmaları sebebiyle mağdur olmaktadır, ayrıca diğer kapılarda verilen imkanın Sarp’ta da sağlanmasıyla haksız rekabete de son verilmiş olacaktır” diye konuştu.

“Yabancı raç cezalrı thsil edilecek”

Başkan Nuhoğlu, yabancı araçlardan Türkiye’de otoyol kaçak geçiş ve trafik cezalarının tahsil edilmesi uygulamasının Kapıkule’de başladığı gibi Sarp Sınır Kapısı’nda da en kısa sürede başlatılacağını bildirdi. “Binlerce yabancı araç ülkemizi yol geçen hanı gibi kullanıp otoyollarda para ödemedikleri gibi trafik cezalarını da ödemeksizin ülkelerine gidiyorlar” diyen Nuhoğlu, UND girişimleri sonucunda ülkemizin batı kapılarında başlayan uygulamanın Sarp, Gürbulak gibi diğer kapılarda da hayata geçirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

“Her taşıma bizim için değerlidir”

Başkan Nuhoğlu, Batıdan, Orta Asya’ya kadar yapılan her taşımanın sektör ve ülke için ne kadar önemli olduğunu anlattı ve Türkiye’nin ihracat odaklı bir büyüme sürdürdüğünü söyledi. Taşımaların önü açıldığında ihracatın da arttığını aktaran Nuhoğlu, Kapıkule’de, Gurbülak’ta, Sarp’ta ve Habur’da geçişlerin artması için UND’nin bugüne kadar yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalardan bilgiler verdi. Rusya’da, Azerbaycan’da ve Türkmenistan’da yaşanan sorunları karşı verilen büyük mücadeleyi anlatan Nuhoğlu, “Rusya geçiş belgelerinin arttırılmasında, Ro-Ro hattının kurulmasında aktif rol aldık. Azerbaycan’da yüksek geçiş ücretlerini düşürdük ve daha da düşüreceğiz. Ulaştırma bakanları önümüzdeki hafta buraya gelecek. Buradan bir müjde bekliyoruz. Türkmenistan sınır kapısının açılması için de yoğun çalışıyoruz Temmuz ayı içinde de buradan bir müjde gelmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER