Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaManşet HaberMAN Lion’s Coach ‘Sustainable Bus of the Year 2022’ seçildi

MAN Lion’s Coach ‘Sustainable Bus of the Year 2022’ seçildi

‘Seyahat Otobüsü’ kategorisinde prestijli ‘Sustainable Bus Award (Sby Award) – Sürdürülebilir Otobüs Ödülü’ MAN Lion’s Coach’un oldu. Ticari araç gazetecilerinden oluşan jüri, modern otobüsün özellikle verimliliğine, çevre dostu oluşuna ve çok yönlülüğüne vurgu yaptı.

Sürdürülebilir otobüslerde olduğu gibi sürdürülebilir kamyonlarda da kürsüye yine MAN çıktı. MAN TGX, sürdürülebilir kamyonlarda da ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ ödülünü aldı. Güvenlik, konfor, gürültü, bileşenlerin geri dönüştürülebilirliği ve üreticinin çevre farkındalığı, jürinin kararını etkileyen kriterler arasında yer aldı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sustainable Bus Award (Sby Award) – Sürdürülebilir Otobüs Ödülü, Avrupa pazarındaki en inovatif ve sürdürülebilir otobüslere veriliyor. Sby Award’da ödül kazananlarından biri de; Seyahat Otobüsü kategorisinde rakiplerini geride bırakan MAN Lion’s Coach oldu. Lion’s Coach’ın alternatif yakıtlarla yüzde yüz uyumlu güçlü motoru, yüksek araç verimi, geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış yeni nesil koltukları gibi birçok özelliği, jürinin kararını etkileyen unsurlar oldu.

19 Kasım 2021 Cuma günü düzenlenen dijital etkinlikte ödülü kabul eden MAN Truck & Bus Otobüs Ürün Başkanı Rudi Kuchta, “MAN Lion’s Coach’un uzman jüriyi etkilemesinden ve ‘Sustainable Bus of the Year 2022’ ödülünü kazanmasından çok mutluyuz. Bu, şehir otobüsü, şehirlerarası otobüs ve seyahat otobüsü sektöründe sürdürülebilirlik konusunun hakkını veren ilk ve tek Avrupa ödülümüzdür. Aynı zamanda çevre dostu çözümlere tükenmez bağlılığımızı da teslim etmektedir ve bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Kuchta, “Ödül, MAN Lion’s Coach’un sadece güvenilir, emin bir araç olduğunun değil, aynı zamanda ekonomik ve sürdürülebilir olduğunun da açık bir ifadesidir. Uzmanların yanı sıra müşterilerimiz de bunu takdir ediyor; Lion’s Coach şu anda tüm Avrupa’da ve daha uzaklarda kullanılıyor” diye konuştu.

Sofistike çözümler ve randıman jüriyi etkiledi

Sekiz Avrupa ülkesini temsil eden ticari araç gazetecilerinden oluşan yarışma jürisi, MAN Lion’s Coach’un birçok yönünden etkilendi: Örneğin, teknoloji harikası otobüsün en uzun versiyonunda yolcu sayısının 61’e kadar çıkabiliyor olması; 14 metrenin biraz altındaki bu aracın yolcu başına minimal CO2 emisyonuna sahip olduğu anlamına geliyor. Jüri kararı, Euro 6E standartlarını karşılayan ve 510 hp (375 kW)’e kadar güç üretebilen MAN D26 motorunun HVO (hidrojenize bitkisel yağ) ve biyodizel gibi alternatif yakıtlarla yüzde 100 uyumlu olduğunu da vurgulamaktadır. Ayrıca, mümkün olan maksimum tork çok düşük motor hızlarında bile elde edilebilmekte ve bu da, aracın genel randımanı üzerinde olağanüstü olumlu etki yapmaktadır.

Lion’s Coach’ın geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış yeni nesil koltukları da öne çıktı. Dijital hizmetler, araç sahipliğinin toplam maliyeti (TCO) – en uygun tur düzenlemesinden araç bakım yönetimine kadar her şey – üzerinde etkisi olan tüm maliyet faktörlerinin izlenmesine ve optimize edilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca bakım randevularının ileriye dönük planlanması ve akıllıca gruplandırılması ile aracın hizmet süresi maksimuma çıkarılmaktadır. Rudi Kuchta, “MAN Lion’s Coach’un yüksek güvenilirliği ve düşük yakıt tüketimi ile son birkaç yıldır sürekli öne çıkmasında ve yaşam boyu ürün maliyeti konusunda açık ara şampiyon olmasında bu hizmetlerin payı çok büyüktür” dedi.

Otobüsler için ayna yerini alan ilk sistem: MAN OptiView

Lion’s Coach aynı zamanda sürücüler, yolcular ve yoldaki diğer kullanıcılar için de standartları yeniden belirliyor. Otobüsler için ayna yerini alan ilk sistem olan MAN OptiView yardımıyla sürücü, artık kör noktaları da tamamen görebiliyor. Otobüsün iki yanında, yan ve arka taraflarındaki alanların görüntüsünü, aracın içindeki iki monitöre gerçek zamanlı yansıtan iki kamera bulunuyor. Bu şekilde, konvansiyonel dış aynaların gösterdiğinden çok daha geniş bir alanı izlemek mümkün oluyor.

Diğer birçok unsurun yanı sıra yayaları algılayabilen aktif uyarılı dönüş asistanıyla, hız sınırı göstergesiyle ve otomatik trafik işareti tanıma sistemiyle de ek güvenlik sağlanıyor. Yeni PCV (Premium Comfort Valve) amortisör teknolojisi ve optimize şasi konfigürasyonu da sürüş konforunu, geliştirilmiş araç yönetimini ve daha fazla güvenliği garantiliyor.

Lion’s Coach, müşterilere mümkün olabilecek en büyük özgürlüğü sağlamak amacıyla iki ya da üç akslı ve dört farklı uzunluk seçeneği ile sunuluyor. 19.5 tona kadar çıkan izin verilen maksimum toplam ağırlığı da, otobüs işletmecilerinin olası uygulamalarında esneklik gösterebilmelerine yardımcı oluyor. Lion’s Coach ekonomik randıman açısından da yüksek standartları karşılıyor. Otobüs ekonomik sürüş performansındaki başarasını, kısmen optimize Euro 6 güç aktarım sistemine ve otomatikleştirilmiş MAN TipMatic Coach manuel şanzımanına borçlu. Bu, MAN’ın D-26 motorları için optimal olarak yapılandırılmış kendi çalıştırma ve vites değiştirme stratejisini içeriyor.

Yeni güç aktarım sistemi içindeki bileşenler arasındaki etkileşim, aracı özellikle verimli kılıyor ve düşük yakıt tüketimine katkıda bulunuyor. Bu ve diğer alınmış tüm önlemler, MAN Lion’s Coach’u olağanüstü güvenli ve çok yönlü yapıyor, böylece otobüs işletmecilerinin işlerini daha da kolaylaştırıyor. MAN Lion’s Coach, 2020 yılında da ‘Coach of the Year 2020’ seçilmişti.

‘Sustainable Truck of the Year 2022’: MAN TGX de jüriyi etkisine aldı

Sürdürülebilirlik alanında uzmanları etkileyen tek MAN aracı Lion’s Coach ile sınırlı kalmadı. MAN TGX de ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ unvanını kazandı. Ekim ayı sonunda, MAN’ın amiral gemisi kamyonun 510 hp versiyonu, Avrupa’nın önde gelen ticari sürdürülebilir ve yenileyici geri dönüşüm yönetimi fuarlarından biri olan İtalya’daki Ecomondo ticaret fuarında ‘Yarı-römork Çekici Kamyon” kategorisinde ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ ödülünün sahibi oldu. TGX 18.510, özellikle düşük yakıt tüketimi, ekonomik ve çevre dostu oluşu nedeniyle jürinin övgüsünü kazandı. Jürinin değerlendirmesinde, güvenlik, konfor, gürültünün azaltılması ve bileşenlerin geri dönüştürülebilirliği kadar, üreticinin genel çevre farkındalığı da önemli rol oynadı.

Kuchta, “Sürdürülebilirlik ödülünün amacı; sürdürülebilirlik konusunda pozitif farkındalık yaratmaktır. Bu da, şüphesiz MAN Lion’s Coach ve MAN TGX gibi inovatif araçlarla sağlanabilir” dedi.

MAN TGX, 2021 yılında da ‘The International Truck of the Year’ seçilmişti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER