Ana Sayfa GÜNCEL MAKFED “Türkiye” ön adı kullanmaya hak kazandı
GÜNCEL

MAKFED “Türkiye” ön adı kullanmaya hak kazandı

Paylaş
makfed
Paylaş

Türk makina sektöründe 20 alt sektörü tek çatı altında birleştiren ve Avrupa Mühendislik Endüstrileri Konfederasyonu’nda ülkemizi temsil eden Makina Federasyonu, resmi onay sürecinin ardından ismini “Türkiye Makina Federasyonu” olarak değiştirdi.

Adnan Dalgakiran
Dalgakıran: Derneklerimiz 23 Avrupa federasyonunda ülkemizin bayrağını dalgalandırıyor.

MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Türk makina sektörünün tepe örgütü MAKFED’in uluslararası temsil erki, Türkiye adını kullanma kararıyla tescillenmiş oldu” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın uygun görüşleri ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile ismi Türkiye Makina Federasyonu olarak tescillenen MAKFED, 20 alt sektör derneği üyesi ile 3000’e yakın imalatçıyı temsil ediyor. Makina ve aksam imalatçılarını temsil eden derneklerin üst kuruluşu olarak 2014 yılında kurulan Federasyon’un merkezi Ankara’da bulunuyor.

Paylaş
İlgili Haberler

Mercedes-Benz Türk’ten Özlem Cizre Nuh’a Teslimat

1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Özlem Cizre Nuh, filosunu 3 adet...

BMC’ye German Design Award 2026’dan İki Ödül

BMC, 12 mMetrelik elektrikli otobüs modeli PROCITY EV ile “İç ve Dış...

Tur Transit Lojistik Filosuna 10 Yeni MAN Çekici Ekledi

Uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren Tur Transit Lojistik, 45. yıl dönümünü stratejik...

Mercedes-Benz Türk’te Üst Düzey Atama

Pedro Machado Afonso, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü ve İcra Kurulu...