Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaLOJİSTİKLojistik sektöründe insan kaynağı nasıl değerlendirilebilecek!

Lojistik sektöründe insan kaynağı nasıl değerlendirilebilecek!

UTİKAD’ın yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibi üniversite ve liselerin lojistik bölümlerinde öğrenim gören gençler ile YouTube canlı yayınında bir araya geldi.

  • Dr. Kayıhan Ö. Turan, Mine Kaya ve Vittorio Zagaia’nın konuk olduğu yayında gençlerin soruları yanıtlandı ve “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibinin eğitim odaklı projelerinden bahsedildi.

Lojistik sektörünün lider sivil toplum kuruluşu UTİKAD’ın 38’nci Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibi, Lojistik Derneği’nin (LODER) üniversite temsilciliği olan ÜNİ-LODER’in YouTube canlı yayınına konuk oldu. Dr. Kayıhan Ö. Turan, Mine Kaya ve Vittorio Zagaia’nın konuşmacı olduğu yayında lojistik sektöründeki insan kaynağının nasıl değerlendirilebileceği, gençlerin dikkat etmesi gereken konular ve “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibinin eğitim odaklı projeleri ele alındı.

Lise ve üniversitelerde lojistik etkinlikleri

Programa, “Yakın gelecekteki meslektaşlarımızla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz” diyerek başlayan Dr. Kayıhan Ö. Turan, lojistik eğitiminin lisede başlaması gerektiğini dile getirdi. “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibi olarak göreve geldikleri takdirde liselerde UTİKAD Lojistik Günleri etkinliği düzenleyeceklerini belirten Dr. Turan, “Üniversite sınavına giren arkadaşlarımızın ilk tercihinin lojistik programları olmasını sağlamak istiyoruz. Bugün için ne yazık ki lojistik ilk tercih değil. Göreve geldiğimiz takdirde bu konu ile ilgili stratejimizi sizlerle paylaşacağız” ifadesinde bulundu.

Lojistik eğitimi alan öğrencilerin staj sorunu yaşadıklarına dikkat çeken Dr. Turan, “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibi olarak üniversitelerle kuracakları iletişim sayesinde birçok lojistik öğrencisine staj desteği sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

“Lojistik öğrencileri yabancı dil konusunda kendini geliştirmeli”

Ekibin Yönetim Kurulu Üyelerinden Mine Kaya yaptığı konuşmada, UTİKAD tarafından verilen FIATA diploma eğitimini ülke geneline yaymayı ve UTİKAD Akademi’nin kuruluşunu gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Uluslararası lojistik sektöründe yabancı dil bilgisinin önemine değinen Kaya, öğrencilere mezun olmadan yabancı dillerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sektörün daha fazla genç ve kalifiye çalışana ihtiyacı var!

Lojistik sektörü ile çok erken yaşta tanıştığını söyleyen Vittorio Zagaia ise, yapılanmalarının ismine atıfta bulunarak, “Geçmiş ve gelecek yani eski ve yeni nesil bir arada olursak, birbirimizi dinlersek gelişebiliriz. Tecrübenin yanı sıra yetenek ve azim de önemli. Sektöre nerede başladığınız, nerede staj yaptığınız önemli değil. Önemli olan kendinizi gösterebilmeniz, kendinizi iyi ifade edebilmeniz.” diye konuştu.

Lojistik sektörünün 21’nci yüzyılın sektörü olduğuna vurgu yapan Zagaia, “Bu sektörde her geçen yıl daha fazla kişiye iş imkanı sağlanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili yayını Geçmişten Geleceğe Ekibi’nin web sitesindeki (www.utikadgecmistengelecege.com) medya bölümünden ve YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER