Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaGÜNCEL"Lojistik çözümleri yeniden gözden geçiriliyor"

“Lojistik çözümleri yeniden gözden geçiriliyor”

Yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, Tedarik Zinciri Trendleri Raporu’nun ikincisini yayınladı.

Raporda gündemde olan sürdürülebilirlik ve batarya ilişkisi araştırıldı. CHEP’in son raporu, elektrikli araçların yeni batarya tedarik zincirlerinin yapılanmasına ve bunun otomobil üreticileri üzerindeki etkisine odaklandı. Elektrifikasyonun arttığına, Uluslararası Enerji Ajansı’nın “Dünyanın net karbon sıfıra ulaşması için 2050 yılına kadar 2 milyar elektrikli aracın yollarda olacağı” verisi vurgulanan raporda; tedarik zincirinde riskli gruba dâhil olan bataryaların sürdürülebilir üretimi ve taşınması konusu tartışıldı.

“Paketleme ve lojistik çözümleri yeniden gözden geçiriliyor”

Sürdürülebilir otomotiv tedarik zincirinin yalnızca elektrikli araçlardan ibaret olmadığına dikkat çeken CHEP Ticari Lideri ve AB Kıdemli Müdürü Christophe Jacquet, “Raporumuz, sektörde gerçekleşen altı temel eğilimi vurgulayarak sürdürülebilir bir geçişte ulaşım elektrifikasyonunu teşvik etmenin önemini inceliyor. Bu altı eğilimi özetleyecek olursak; Çin’in baskın güç olduğu sektörde, Avrupalı ve Amerikalı OEM’ler yakın tedarik ve ithalata yöneliyorlar. Genel olarak elektrifikasyon hedeflerine ulaşma konusunda endişeler mevcutken, daha geniş bir sürdürülebilirlik vizyonu da ortaya çıkıyor. Mevcut yakıtla çalışan araçlarda düşük karbonlu yenilikler geliştiriliyor, paketleme ve lojistik çözümleri yeniden gözden geçiriliyor” dedi.

“Havuzlama konseptimizin katkısı daha da büyüyecek”

CHEP’in kurulduğu günden bu yana tedarik zincirinde döngüselliğe katkı sağladığını söyleyen Christophe Jacquet, “Tek yönlü ambalaj israfını ortadan kaldıran ‘paylaş ve yeniden kullan’ palet ve konteyner havuzlama modeliyle sektöre öncülük ediyoruz. CHEP sadece havuzlanmış ambalaj çözümleri geliştirmekle kalmıyor; aynı zamanda müşterilerine tesis ağı optimizasyonu, nakliye orkestrasyonları, çok modlu hizmetler ve nakliye iş birliği gibi dört temel üzerine inşa edilmiş nakliye optimizasyon hizmetleri sunuyor. Yeni dönemde yollarda yüzde 100 elektrikli araçlara doğru bir dönüşüme giderken havuzlama konseptimizin sürdürülebilirliğe katkısı daha da büyüyecek” şeklinde konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER