Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGÜNCELATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ATA Express'in tamamını alıyor

ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ATA Express’in tamamını alıyor

Elindeki satın alma opsiyonunu kullanma kararı alan ATP GSYO, 850,5 milyon TL değer artışı kaydederek stratejik hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

  • İlk stratejik yatırımını Tıkla Gelsin çevrimiçi yemek sipariş platformu ve Fiyuu kurye teslimat markalarını bünyesinde bulunduran ATA Express ile gerçekleştiren ATP GSYO, Mayıs 2022’de ATA Express‘in %1’lik payını 7,1 milyon TL bedelle satın almış, geriye kalan payların 705,9 milyon TL’ye satın alımı için opsiyon oluşturmuştu.

Kasım ayında gerçekleştirilen bağımsız değerleme çalışması ile ATA Express’in 30 Eylül tarihi itibarıyla piyasa değeri 1,563 milyar TL olarak belirlendi. Opsiyon hakkını kullanmaya karar veren ATP GSYO, satın alımın gerçekleşmesiyle 850,5 milyon TL değer artışı elde edecek.

ATA Express’in satın alımı için gerekli yatırımı ATP GSYO’nun sermaye artırımı suretiyle; 27.000 adet payının 956 milyon TL karşılığında nitelikli yatırımcı satışı ile gerçekleşecek. Nitelikli yatırımcı katılımı ile ATP, ATP GSYO’nun %48 hissesine sahip olacak ve sahip olduğu hisselerdeki imtiyaz ile ATP GSYO’da yönetim hakkını elinde tutmaya devam edecek.

Satış işleminin ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli onaylar alındıktan sonra tamamlanması bekleniyor

Anlaşmayı değerlendiren ATP CEO’su Ümit Cinali (üstteki fotoğraf) şunları anlattı: “ATP GSYO ile faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz alanlarda stratejik yatırımlar gerçekleştirerek, teknoloji ile hızla dönüşen iş modellerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Atılımların eşiğinde olan Tıkla Gelsin çevrimiçi yemek sipariş platformu ve gıda teslimat sektörüne ölçeklenebilir platformu ile liderlik eden Fiyuu’nun kazanımları tüm paydaşlarımıza olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Satış işlemleri gerekli onaylara bağlı olarak tamamlandıktan sonra, ATP GSYO’nun oluşturduğu opsiyon sayesinde, satın aldığı fiyat ile ATA Express’in güncel değerlemesi arasındaki 805,5 milyon TL farkın, hisse oranımız dahilinde, finansallarımıza artı bir değer olarak yansıyacak olmasından ve bu değeri yatırımcılarımız ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Cinali, sözlerine şöyle devam etti: “ATA Express en yeni teknolojileri etkili kullanarak sektörünün dönüşümüne liderlik ediyor. ATP GSYO’nun stratejik yatırımlarının ATA Express’in büyümesine de katkılarda bulunacağına inanıyorum.”

240’ın üzerinde markaya hizmet veriyor

ATP GSYO CEO’su Hamit Can, anlaşma hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Gerçekleştirdiğimiz ilk yatırımımız ATA Express, Aralarında güçlü markaların da bulunduğu 240 üzerinde markaya verdiği hizmetlerle büyümeye devam ediyor. AtaExpress, bir pazaryeri platformu olarak daha fazla markayı bünyesine dahil etmek için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere. Yatırımımız ATA Express’in piyasa değerinin yaklaşık 850 milyon TL artarak, 1,5 milyar TL’ye ulaştığını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz”. Yatırımın dinamiklerine de değinen Can, “Nitelikli yatırımcı satış işlemleri ve ATA Express hisselerinin satın alınması için ödenecek bedel sonrasında şirketimize sağlanan yaklaşık 261M TL’lik gelirle yeni fırsatları değerlendirmek üzere bir fon oluşturmuş durumdayız”dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER