Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiRusya’nın Ukrayna harekâtı, kripto para piyasasına yaradı!

Rusya’nın Ukrayna harekâtı, kripto para piyasasına yaradı!

Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre, Amerika ve AB’nin yaptırımları ve ambargo kararları, Rus milyarderlerin kripto para piyasasına yönelme eğilimini artırdı.

Rus bankalarının küresel para transferi sistemi SWIFT’ten çıkarılması, bu ihtimali daha da yükseltti. Ukrayna’nın kripto para piyasasını jet hızıyla yasal güvenceye alması da piyasada regülasyonların fitilini yeniden ateşledi. Savaş ortamının kripto para piyasasında yeni fırsat kapıları açmasıyla para birimleri arasında köprü işlevi gören dolara endeksli stabil coinlerin popüler yatırım enstrümanı olarak piyasayı hareketlendirmesi bekleniyor.

Rus yatırımcıların artan bitcoin talebi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya harekât başlatmasıyla altüst olan kripto para piyasası, Amerika ve AB’den gelen finansal yaptırım haberleriyle hareketlendi. Geçtiğimiz hafta 1,7 trilyon dolar sınırını zorlayan kripto para piyasası, Rus bankalarının küresel para transferi sistemi SWIFT’ten çıkarılmasını da olumlu karşıladı. Ocak sonunda ayı piyasasının rehavetine kapılarak 35 bin dolara gerileyen bitcoin 38 bin doların, geçtiğimiz haftalarda en keskin düşüşünü yaşayan ethereum ise 2 bin 600 doların üzerinde seyrediyor. Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre Amerika’nın, Rusya’nın Dolar, Euro ve Yen üzerinden işlem yapmasını kısıtlayıcı yaptırımları, Rus bankaların ve milyarderlerin kripto para birimlerine yönelme eğilimini artırıyor. Rus yatırımcıların artan bitcoin talebiyle BTC/RUB paritesinde yaşanan %20’ye yakın değer artışları, bu eğilimin öncü sinyallerini veriyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER