Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaDENİZCİLİKKoç Üniversitesi Denizcilik Formu üçüncü klasik tekneler buluşması

Koç Üniversitesi Denizcilik Formu üçüncü klasik tekneler buluşması

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), her sene düzenlediği “Klasik Tekneler Buluşması” etkinliğini bu yıl da KÜDENFOR Direktörü Amiral Cem Gürdeniz ev sahipliğinde düzenlendi.

Deniz emniyetinin Denizde Arama Kurtarma Derneği (DAKSAR) tarafından sağlandığı KÜDENFOR ve Klasik Tekneler Platformu, Preveze Deniz Zaferi’nin 482. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri gününü anmak amacıyla denizde toplu seyir faaliyeti gerçekleştirdi. Klasik yelkenli teknelerin ve yelkencilerin bir araya geldiği etkinliğe, 22 klasik tekne katıldı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), SETUR Kalamış Marina’da ‘Üçüncü Klasik Tekneler Buluşması’nı gerçekleştirdi. Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) tarafından 2018 ve 2019 yıllarında SETUR Marina-Kalamış’ta icra edilen Klasik Tekneler buluşmasına, KÜDENFOR Direktörü Amiral Cem Gürdeniz ev sahipliği yaptı.

Preveze Deniz Zaferi’nin 482. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri günü

KÜDENFOR ve Klasik Tekneler Platformu, 27 Eylül 2020 Pazar günü, Preveze Deniz Zaferi’nin 482. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri gününün tarihsel anlamına dikkat çekmek amacıyla denizde toplu seyir faaliyeti gerçekleştirdi. İstanbul denizcilik kültürü tarihi için önemli olan bu etkinliğe, 22 klasik tekne katıldı.

Etkinlik kapsamında, Koç Üniversitesi filikası etrafında oluşan ve Mavi Vatan ismi verilen konvoy tam yelken donanımı ile seyir halinde Fenerbahçe/İstanbul Yelken Kulübü rıhtımı güneyinden hareket ederek, Bostancı açıklarına kadar yakın nizamda seyir gerçekleştirdi. Mavi Vatan konvoyuna TCG Kılıç Hücumbotu da uzaktan seyirle destek sağladı.

İstanbul Yelken Kulübü Açık Güverte Seyir Terası

İstanbul Yelken Kulübü Açık Güverte Seyir Terasından izlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan KÜDENFOR Direktörü Amiral Cem Gürdeniz “Klasik Tekneler Platformu (KTP) KÜDENFOR bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik, 2019 Aralık ayında kuruldu ve kurumsallaştı. Halen Türkiye çapında 70 kadar tekne kayıt altına ve deniz kültür hazinemizin korunması maksadıyla takip altına alınmıştır” dedi. Gürdeniz, Türk halkında mavi vatan bilincinin güçlü bir şekilde yerleştiğini, bunun devamında Türkiye’nin halkı ve devleti ile denizcileşmesi aşamasına geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve bu tip deniz kültürüne yönelik faaliyetlerin önemine değindi.

Etkinliğe katılan tekneler

1Deniz Harp Okulu Rota Yelkenlisi

2.Koç Üniversitesi Filikası

3.İstanbul Yelken Kulübü Kuzey Yıldızı Filikası

4.Aurora

5.Dragon

6.Dıxı Gırl

7.Melmoth 2

8.Neptün

9.Orion

10.Bidarka

11.Seyyale

12.Mest

13.Denız Harp Okulu Mavi Vatan Filikası

14.Deniz Harp Okulu Ada Mektebi Filikası

15.Tuzla Yelken Ve Ss Kulübüne Ait Ülküm Filikası

16.Bora Vıı

17.Damla

18.Nesime

19.Su Kuşu

20.Present

21.Lıbertas

  1. Desibel

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER