Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaManşet HaberKarsan Kırıkkale’nin ulaşımını Atak otobüsleri ile yeniledi!

Karsan Kırıkkale’nin ulaşımını Atak otobüsleri ile yeniledi!

“Mobilitenin geleceğinde bir adım önde” vizyonu doğrultusunda hareket eden Karsan, Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de şehir içi toplu ulaşıma çözüm oluyor.

“Mobilitenin geleceğinde bir adım önde” vizyonu doğrultusunda hareket eden Karsan, Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de şehir içi toplu ulaşıma çözüm sunmayı sürdürüyor. Karsan son olarak Kırıkkale Belediyesi’ne Euro 6 motorlu ve otomatik şanzımanlı 17 adet Atak otobüs teslim etti. Böylece Karsan, 2022 yılında Mersin’e teslim edilen 67 adetlik filonun ardından Kırıkkale teslimatı ile pazardaki yerini sağlamlaştırdı.  

Karsan’ın yurt içinde elde ettiği başarıyı her geçen gün bir adım ileriye taşıdığını vurgulayan Karsan İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Toplu taşıma sistemlerinin geleceği noktasında üstlendiğimiz rolün son derece kıymetli olduğuna inanıyoruz. Ülkemizdeki 8 metrelik araçların %50’sinden fazlası, segmentinin de yaratıcısı olan Karsan Atak. Herkesin daha konforlu ve güvenli seyahat etmesi ve kentlerin ileri teknolojilerle donatılmış toplu taşıma sistemlerinden faydalanması adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hizmet sunduğumuz şehirlere kısa sürede yenilerini de ekleyeceğiz” dedi.

Karsan’ın Euro 6 motorlu ve otomatik şanzımanlı çevreci Atak otobüsü

“Mobilitenin geleceğinde bir adım önde” vizyonu doğrultusunda hareket eden Karsan, global arenada varlığını güçlendirirken, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kentlerin ulaşım altyapısını yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Karsan son olarak, Kırıkkale ilinin toplu taşıma ağına; performanslı, konforlu ve tasarruflu otobüslerinden olan Atak ile destek verdi. Bu kapsamda, Kırıkkale’nin ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayan Karsan, Euro 6 motorlu ve otomatik şanzımanlı 17 adet çevreci Atak otobüsü Kırıkkale Belediyesi’ne teslim etti.

Böylece Karsan, 2022 yılında Mersin’e teslim edilen 67 adetlik filonun ardından Kırıkkale teslimatı ile pazardaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.   Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karsan İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Türkiye’deki her kentin sundukları toplu taşıma çözümlerinden faydalanmasını hedeflediklerini belirtti. “Toplu taşıma sistemlerinin geleceği noktasında üstlendiğimiz rolün son derece önemli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullanan Arpacıoğlu, “Ülkemizdeki 8 metrelik araçların %50’sinden fazlası, segmentinin de yaratıcısı olan Karsan Atak. Herkesin daha konforlu ve güvenli seyahat etmesi ve kentlerin ileri teknolojilerle donatılmış toplu taşıma sistemlerinden faydalanması adına yürüttüğümüz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hizmet sunduğumuz şehirlere kısa sürede yenilerini de ekleyeceğiz” diye konuştu. 

“Dönüşümün bir parçası oluyoruz” 

Karsan’ın ulaşımın geleceğini şekillendirme vizyonu ile hareket ettiğini anımsatan Arpacıoğlu, “Sektörümüzdeki gelişmeleri yakından takip ediyor, yeniden şekillendirdiğimiz modellerimizle bu dönüşümün bir parçası oluyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız ve üretim kabiliyetimizle tasarladığımız modellerimizle kentlerin en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyoruz. Son olarak Kırıkkale Belediyesi’ne de teslimat gerçekleştirdik. Bu adım ile Kırıkkale’ye hizmet ettiğimiz için son derece mutluyuz” dedi.

Karsan Atak, hem kullanıcı hem yolcu hem de çevre dostu!

Keskin bakışlı yatay farları, kavisli ön burnu ve “L” formlu yuvalar içerisine yerleştirilmiş LED gündüz farları ile sportif bir ön tasarıma sahip Atak, üç parçadan oluşan ön tamponu sayesinde servis maliyetlerini düşürürken, kolay ve hızlı servis müdahalesi sunarak maksimum verimliliğe odaklanıyor. Atak’ın arka tasarımındaki ızgara detayları ve parlak siyah alana konumlandırılmış dikey LED farları şık görünümü tamamlıyor. Karsan Atak ayrıca, operasyonel kârlılığı merkeze alan geliştirmeler de sunuyor. Tasarım olarak tek noktadan müdahalenin kolaylaştırıldığı Atak’ta, böylece servis edilebilirlik sağlanarak aracın hızlı bir şekilde yoluna devam etmesi mümkün kılınıyor. Atak’ın 4.5 litrelik FPT NEF4 turbo dizel motoru ise 186 HP güç ve 680 Nm tork sunan yapısıyla performansından ödün vermiyor. Euro VI emisyon seviyesine sahip motor, çevrecilikte de son teknolojiyi kullanıcılarına sunmaya özen gösteriyor.

Yeni nesil konfor Atak’ta!

Atak’ın iç kısmı ise hem yolcular hem de sürücüler için birçok teknolojik ve ergonomik yenilik sunuyor. Elektrikli ısıtmalı yan aynalarla birlikte satışa sunulan Atak’ın, VDV (Alman Taşımacılar Birliği) standartlarına uygun ergonomik izole sürücü kabininde ilk bakışta sportif yeni direksiyon tasarımı, kullanıcı dostu tuş düzeni ve 6 yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu göze çarpıyor. Şasi yana yatma özelliği, engelli rampası, USB girişleri ve WiFi donanımlarıyla yolcuların hayatını kolaylaştıran Atak, yenilenen yolcu koltuklarıyla da konforlu bir seyahat sunarak standartları yükseltiyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER