Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaGÜNCELKargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit ediyorlar...

Kargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit ediyorlar…

Özellikle online alışverişlerin büyük artış gösterdiği kasım ve aralık aylarındaki indirim günlerinde siber dolandırıcılar, kargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit ederek milyonlarca tüketiciyi sahte kargo takip SMS’leriyle dolandırmayı amaçlıyor.

  • Fiziksel mağazalar yerine online alışveriş sitelerinin her zamankinden daha fazla ziyaret edileceği bu dönemde, istediği ürünü uygun fiyatlı alan tüketiciler kargolarının bir an önce kendilerine ulaşmasını bekliyor.

11.11, Black Friday, Cyber Monday ve yılbaşı fırsatları başta olmak üzere birçok online alışveriş sitesinin kampanyalı satışlar planladığı 2 aylık indirim döneminde, tüketicilerin SMS’lerin gerçekten kargo şirketinden ya da e-ticaret sitesinden geldiğine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, abartılı kampanyalara, kredi kartı dolandırıcılıklarına ve sahte alışveriş sitelerine karşı tedbirli olunması uyarısında bulunarak mutlaka sanal kart ile alışveriş yapılması gerektiğini söylüyor.

Sahte kargo takip SMS’i gönderiyorlar

11.11, Black Friday, Cyber Monday ve yılbaşı fırsatları başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesinin indirim günleri ile kampanyalı satışlar planladığı ve tüketicilerin büyük bir sabırsızlıkla beklediği indirim çılgınlığı dönemine girdik. İndirimli alışveriş döneminde milyonlarca vatandaş, fiziksel mağazalar yerine online alışveriş sitelerini her zamankinden daha fazla ziyaret edecek. Birçok tüketicinin yakın zamanda online alışveriş yapma olasılığının oldukça yüksek olduğu bu dönemi fırsata çevirmek isteyen siber dolandırıcılar, kargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit edip sayısız kişiye rastgele sahte kargo takip SMS’i göndererek aldığı ürünün bir an önce kendisine ulaşmasını sabırsızca bekleyen vatandaşları dolandırmayı hedefliyor.

İndirimli alışveriş döneminin, siber dolandırıcılar için büyük bir fırsat olduğunu ve onların da sabırsızlıkla beklediğini belirten Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, online alışveriş sitelerinin her zamankinden daha çok ziyaret edildiği indirim dönemlerinde tüketicilerin özellikle kargo şirketlerini ya da e-ticaret sitelerini taklit eden SMS’ler nedeniyle güvensiz siteleri ziyaret ederek kredi kartı ve kimlik bilgilerini siber korsanlara kaptırabileceğine dikkat çekiyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER