Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaAbdullah Kurtayİngiltere'de TIR sürücüsü sıkıntısı büyüyor!

İngiltere’de TIR sürücüsü sıkıntısı büyüyor!

İngiltere’de yaşanan TIR sürücüsü sıkıntısı, ekonomik hayatı önemli ölçüde etkilemeye başladı. Lojistik firmaları TIR sürücüsü bulamıyor, benzin istasyonları bir bir kapanıyor. Sıkıntının tüm tedarik kanallarına yayılmasından korkuluyor.

İngiltere’de Brexit sonrası yaşanan en büyük sıkıntalardan biri de aksayan lojistik hizmetleri. Son dönemde Büyük Krallık’ta yaşanan TIR sürücüsü sıkıntısı tedarik zincirinin adeta belini büküyor. Şu anda akaryakıt ikmalinde yaşanan tedarik sıkıntısının, giderek; diğer hayati sektörlere de yayılmasından korkuluyor.

İngiltere’nin en büyük benzin istasyonu operatörlerinden bazıları, yeterli lojistiği sağlayamadıkları nedeniyle yakıt kıtlığı konusunda uyarıda bulundu. İstasyonlarda yaşanan aksamalar, krallıkla giderek yayılıyor.

İngiltere’nin en büyük akaryakıt firmaları ExxonMobil, Esso ve BP, şu ana kadar en çok skıntı yaşayan dev akaryakıt firmaları. Adı geçen firmalar yeterli TIR sürücüsü bulamadıkları için istasyonlara sağlıklı lojistik hizmeti sunamıyor. Arzın yaygın bir şekilde kesilmesiyle; bir dizi akaryakıt istasyonunun hizmet dışı kalmasına neden oluyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER