Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayGebrüder Weiss, İstanbul'da 3S Transport ve Lojistik şirketini satın aldı

Gebrüder Weiss, İstanbul’da 3S Transport ve Lojistik şirketini satın aldı

Uluslararası taşıma ve lojistik firması Gebrüder Weiss, Türkiye Almanya arasındaki parsiyel yük taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış olan İstanbul merkezli 3S Transport & Lojistik firmasını 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla devralıyor.

Bu satın alma ile birlikte Gebrüder Weiss Türkiye, iş hacmini ikiye katlamış olacak. Almanya, Avusturya ve İsviçre arasındaki taşımacılık alanında önemli bir konumlanma elde etmiş olacak. Devir ile birlikte 3S Transport & Lojistik firmasının 22 çalışanı da Gebrüder Weiss Türkiye ekibinde çalışmaya devam edecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulanan Gebrüder Weiss Karadeniz/CIS Bölge Müdürü ve Yöneticisi Thomas Moser; “3S Transport & Lojistik firmasını devralarak, uzun yıllardır Türk taşımacılık piyasasında sağlam bir yer edinmiş olan bir lojistik hizmet sağlayıcısını şirketimize dahil etmiş olduk. Böylelikle İstanbul Şubemizi Avrupa ve Asya arasında ve Yeni İpek yolu boyunca stratejik bir merkez noktası olarak güçlendirmiş olduk” dedi.

Thomas Moser, devamla; “Müşterilerimiz artık daha geniş bir hizmet yelpazesinden yararlanacaklar, satın alma ile birlikte bünyemize katılan yeni çalışanlarımıza ise yepyeni bir gelecek perspektifi sunmuş olacağız.”dedi. Öte yandan, 3S Transport & Lojistik firmasının yönetici ortakları olan İlhami Seval ve Sehel Zenbil‘in Gebrüder Weiss Türkiye’ye entegrasyon aşamasında destek olacakları belirtildi. Şirket devri ile 3S Transport & Lojistik firmasının Düsseldorf’ta bulunan şube ve yedi çalışanı da bundan böyle Gebrüder Weiss’ta çalışmalarına devam edecek.

“Türkiye önemli bir merkez olacak”

Gebrüder Weiss Türkiye Müdürü Mişel Yakop, 2012 yılından beri Türkiye’de fealiyet gösterdiklerini bu satın almayla pazar payılarını büyüyeteceklerinin altını çizerek,”Bu adım, Gebrüder Weiss Türkiye için önemli bir büyüme ve hizmet portföyümüzün güçlenmesi anlamına gelmektedir. İşbirliğimiz için şimdiden heyecanlıyız.
2012’den beri Türkiye pazarında İstanbul ve İzmir şubeleriyle hizmet
veriyoruz. Ana faaliyetlerimiz arasında karayolu parsiyel yük taşımacılığı, hava- ve
denizyolu taşımacılığı yer almaktadır. İstanbul Merkezimiz, Orta ve Güneydoğu Avrupa’dan Kafkasya ve Orta Asya’ya inen ve Yeni İpek Yolu’nun yan kollarına bağlantılar sağlayan şubeler ağının merkezi bir parçasıdır”dedi.

Gebrüder Weiss hakkında
7.400’den fazla çalışan, 170 lokasyon ve yıllık 1.77 milyar Euro’luk ciro (2020) ile Gebrüder Weiss, Avrupa’nın önde gelen nakliye ve lojistik firmasıdır. Lauterach (Avusturya) merkezli Gebrüder Weiss Holding AG çatısı altında karayolu taşımacılığı, hava- ve denizyolu taşımacılığı ve lojistik gibi ana iş alanlarının yanı sıra bir dizi yüksek derecede uzmanlık gerektiren çözümleri sunan kardeş şirketleri de bünyesinde barındırıyor.

Bunların arasında X|Vise, Tectraxx (yüksek teknoloji lojistik danışmanlığı), Dicall (iletişim
çözümleri, piyasa araştırması, eğitim), Rail Cargo (Demiryolu taşımacılığı) ve DPD (paket servisi) gibi firmalar mevcuttur. Bu geniş hizmet yelpazesi holdingin müşteri ihtiyaçlarına hızlı ve esnek şekilde cevap verme imkanı sağlamaktadır. 500 yılı aşan bir geçmişe sahip olan aile şirketi, çok sayıda ekolojik, ekonomik ve sosyal önlemler sayesinde günümüzde de sürdürülebilir yönetim konusunda öncü olarak bilinmektedir.

22 Ekim’de İstanbul’da sözleşme imzalandı: (Soldan-Sağ) İlhami Seval ve Sehel Zenbil (3S Transport & Lojistik’in eski yönetici ortakları), Mişel Yakop (Gebrüder Weiss Türkiye’nin ülke müdürü) ve Thomas Moser (Gebrüder Weiss Karadeniz/CIS Bölge Müdürü ve Yöneticisi).Fotoğraf: Berk Göral

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER