Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaMAGAZİNEğitim başladı; öğrenci, ebeveyn ve öğretmenlerin kafasında neler var!

Eğitim başladı; öğrenci, ebeveyn ve öğretmenlerin kafasında neler var!

Twitter’daki konuşmalar, COVID-19’un okula dönüş zamanlarında veli ve öğrencileri nasıl etkilediğini gösteriyor…

COVID-19, hayatımızdaki birçok şeyi değiştirmeye veya dönüştürmeye devam ediyor. Bunlardan birini şu dönemde yaşıyotuz. Okula dönüş dönemi geldi çattı. Bazı çocuklar sınıfa geri dönüyorlar, ama bu sonbaharda birçok çocuk da evinde olacak ve okuluna derslerine evden bağlanacak. Bu kafa karıştırıcı ve karmaşık zamanda, Twitter’daki konuşmalar öğrencilerin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin kafasında neler olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor.

Bu yıl çok farklı

Okula dönüş genellikle yeni bir başlangıç olarak görülüyor, ancak bu yıl çok daha farklı olduğunun herkes farkında. Twitter’daki sohbetler, diğer yandan ebeveynlerin stresli olduğunu da doğruluyor. Ancak ebeveynler duyguların galip gelmesine izin vermiyorlar. Bunun yerine, çocuklarının eğitimine odaklanıyorlar ve onları başarılı olmaları için hazırlıyorlar.

Alışverişte kalemler kitaplar out, bilgisayarlar tabletler in

Ayrıca alışveriş de şu dönemde dönüşen ve değişen şeylerden biri. Okula dönüş alışverişi, kitap ve çanta taşımak zorunda olunmayan bu dönemde farklılaşıyor. Sanal eğitimdeki artış, bilgisayarlara ve tabletlere olan ihtiyacın artmasına neden oldu.

Evde kalmanın değişik yönlerinden belki de çoğu öğrenci için faydalarından biri de yeni kıyafet normalleri. Evde çoğu çocuk ve ebeveyn daha rahat kıyafetler seçiyor ve alışverişte de bunları tercih ediyorlar. Ürünlerini konfor ve rahatlık sağlayıcı olarak konumlandırılan markalar alışveriş yapan velileri mutlu edecek.

Diğer yandan bu stresli zamanda bile insanlar empati ve cesaretlendirme içeren mesajlarını Twitter’da paylaşıyorlar. Bunun farkına varacak markalar için şimdi destekleyici olmanın tam zamanı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER