Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaDENİZCİLİKDünyanın en büyük konteyner gemisine "MSC TÜRKİYE" adı verildi

Dünyanın en büyük konteyner gemisine “MSC TÜRKİYE” adı verildi

Dünya genelinde 300’den fazla rotada 760 konteyner gemisiyle hizmet veren MSC, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne ithafen, Türkiye’nin büyüklüğünü ve gücünü simgelemek amacıyla, dünyanın en büyük konteyner gemisine “MSC TÜRKİYE” adını verdi. MSC TÜRKİYE, 2015 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı olan Asyaport‘a, 30 Ekim Pazartesi günü ilk uğrak töreni için demirledi.

Dünyanın en büyük konteyner gemisine "MSC TÜRKİYE" adı verildi
Dünyanın en büyük konteyner gemisine “MSC TÜRKİYE” adı verildi

MSC TÜRKİYE, 400 metre uzunluğu ve 61,3 metre genişliğiyle, kendi sınıfında dünyanın en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor. Paris’teki Eiffel Kulesi’nden yaklaşık 100 metre daha uzun olan MSC TÜRKİYE, 8.4 milyon güneş panelini, yaklaşık 50.000 otomobili, 3.1 milyon çamaşır makinesini veya 403 milyon çift ayakkabıyı tek bir seferde taşıyabilme kapasitesine sahip.

Dört futbol sahası büyüklüğündeki bu dev gemi, 30 Ekim Pazartesi günü kendisi için düzenlenen törende Türkiye’ye gurur veren bir ziyarette bulundu.

Dünyanın en büyük konteyner gemisine "MSC TÜRKİYE" adı verildi

MSC TÜRKİYE‘nin ilk uğrak töreni, devlet erkanı, MSC Grubu müşterileri ve çalışanlarının katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Tören, MSC Yönetim Kurulu Başkanı Diego Aponte‘nin yanı sıra, gemiye “MSC TÜRKİYE” isminin verilmesine vesile olan eşi Ela Soyuer Aponte ve Soyuer Ailesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla plaket takdimi, MSC TÜRKİYE’nin İlk Uğrak Töreni için kurdele kesimi ve gemiye bayrak çekme seremonisi gerçekleştirildi. Bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen seremoninin ardından davetlilere Tekirdağ köftesi ikram edilirken, aynı zamanda Asyaport Limanı’nda liman turu yaptırıldı. Gemi ziyaretleri sırasında MSC TÜRKİYE gemisinin köprü üstü gezildi, römorkör turlarıyla da gemi dışarıdan keşfedildi.

Dünyanın en büyük konteyner gemisine "MSC TÜRKİYE" adı verildi

SÜRDÜRÜLEBİLİR HEDEFLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
MSC, sürdürülebilir hedeflerine odaklanan yeni nesil gemilerde enerji verimliliği ve çevre dostu teknolojiye önem veriyor. MSC TÜRKİYE de bu sürdürülebilirliğe katkıda bulunan bir gemi olarak öne çıkıyor. MSC TÜRKİYE’nin de içinde bulunduğu Celestino Maresca sınıfı olarak adlandırılan dünyanın en büyük konteyner gemileri, taşınan konteyner başına en düşük karbon ayak izine sahip ve yasal düzenlemelere kıyasla taşıma başına yayılan CO2 seviyesinde yaklaşık %15 daha verimli.

Çevreye duyarlı yenilikçi teknolojilerin benimsendiği gemilerle MSC, doğal kaynakları koruma ve çevresel etkileri azaltma konusunda sektöründe üstlendiği bu önemli rolü sürdürmeye devam ediyor.

MSC TÜRKİYE’nin ilk uğrak töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü kutlamak ve Türkiye’nin deniz ticaretindeki büyüklüğünü simgelemek amacıyla unutulmaz bir etkinlik haline geldi. MSC TÜRKİYE, Türkiye’nin denizcilik sektöründeki uluslararası önemini bir kez daha vurguluyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER