Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaKARGODSV, ağır kargoda Türkiye ihracatının operasyon sürecini kolaylaştıracak!

DSV, ağır kargoda Türkiye ihracatının operasyon sürecini kolaylaştıracak!

Lojistik sektöründe, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımalarında dünya devi Danimarka merkezli DSV, ağır kargo alanında yeni hizmetini devreye alarak Türkiye e-ticaretinde çok önemli bir yenilik başlatıyor.

DSV’nin yeni hizmeti, Türkiye’deki firmalar e-ticaret kanalıyla satmış oldukları ürünlerini, önce Avrupa’ya sonra da diğer coğrafyalara vergileri ödenmiş bir şekilde yurtdışındaki tüketicinin evine teslim edilmesine kadar uzanan tüm lojistik süreçlerini kapsıyor.
Dünya e-ticaretinin sadece iki buçuk, üç kilogram bandına odaklandığını ve bu ağırlıkların üzerine çıkıldığı noktada mevcuttaki taşıma şeklinden dolayı fiyatların çok yukarı çıktığını fark eden DSV, ağır kargoda Türkiye ihracatının operasyon sürecini fazlasıyla kolaylaştırıyor. Doğrudan alıcı ve satıcıyı bir araya getiren yeni hizmet sayesinde, Türkiye’deki firmalar ürünlerini e-ticaret belgesiyle herhangi bir gümrük komisyonu ödemeden sıfır maliyetle Avrupa’ya gönderebiliyor.

“Kütahya’daki bir koltuğu , Almanya’daki tüketicinin kapısına kadar gönderiyoruz!

DSV Genel Müdürü Ozan Önder; ‘’DSV olarak, Avrupa’da yüz bine yakın kamyonetimizle beraber B2B ve B2C taşımacılık yapıyoruz. Yeni hizmetimizle, Türkiye e- ticaretini için çok önemli bir adım attık. Avrupa içindeki dağıtım organizasyonumuzla, Türk ihracatçıları e- ticaret kanalında üç kilogram üzerinde, üç yüz kilograma kadar sattıkları ürünleri çok daha uygun maliyetlerle sanki Avrupa’daymış gibi satmalarına olanak sunuyoruz.

Türkiye’nin çıkardığı yetki belgesi olan yeni ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi)’yi aldık. Yetki belgemizle beraber, üç yüz kilogram ve 15 bin Euro’ya kadar olan tüm gümrük süreçlerini ortadan kaldırdık. İhracatçımız artık sadece faturayı bize yolladığı takdirde, onlar adına elektronik ortamda başka hiçbir evraka ihtiyaç duymadan bir dakikadan kısa bir sürede gümrük beyannamelerini hazırlıyoruz. Bu hizmet ile, e-ticaret firmalarına operasyon anlamında çok kolaylaştırılmış çözümler sunuyoruz.

E-ticaret belgesiyle herhangi bir gümrük komisyon ücreti ödemeden sıfır maliyetle malını çok kolay bir şekilde gönderebiliyor. Mevcutta olan pahalı fiyatlandırmayı çok daha ucuz maliyetlerle Avrupa’daymış gibi ürünlerini satmalarını sağlıyoruz. Şu anda e-ticaret sitesi üzerinden satın alınmış olan Kütahya’daki bir koltuğu Almanya’daki tüketicinin kapısına kadar gönderebiliyoruz. Mobilya ve otomotiv yan sanayi başta olmak üzere, birçok sektörü Avrupa’ya açıyoruz’’ dedi.

DSV Hakkında:
Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Danimarka merkezli DSV, hava, deniz, karayolu taşımacılığı, depo ve lojistik hizmetleri ile binlerce şirketin tedarik zincirlerine çözümler sunan ve yöneten global bir şirkettir. DSV, 90’dan fazla ülkedeki 60.000 çalışanı ve dünyanın dört bir yanındaki 1.500 ofis, terminal ve depo ile hizmet vermektedir. 1980’de hem yurtiçinde hem yurt dışında lojistik faaliyetleri alanında bir büyüme gerçekleştiren DSV, 2000 yılından itibaren DFDS Dan Transport Group, Frans Maas, ABX ve UTi Worldwide’ın satın alınmasıyla birlikte küresel lojistik şirketi olarak ortaya çıkmıştır. 2019 yılında bir başka küresel taşımacılık ve lojistik hizmetleri sağlayıcısı olan Panalpina ile güçlerini birleştirmiştir. DSV, büyük bir iş zekası ve sürekli büyüme yolculuğuna çıkma cesareti olan girişimcilerin hikayesiyle, tüm müşterilerinin tedarik zincirlerine çözüm sunmaktadır.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER