Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayDaimler Truck'ın bölünmesine onay çıktı

Daimler Truck’ın bölünmesine onay çıktı

Cuma günü yapılan sanal Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda, Daimler’in iki güçlü ve bağımsız şirkete ayrılmasına onay çıktı.

Daimler Truck Holding AG ve Daimler AG olarak iki ayrı şirket olarak yola devam için hissedarların yüzde 99.9’undan onay alındı. Daimler Trucks Holding AG, 2021’in sonuna kadar borsaya kote edilerek halka açılacak. Daimler AG ise bundan böyle sadece lüks ve premium segmentteki otomobil ve pick-up’lara odaklanacak. Daimler AG’nin Şubat 2022’de Mercedes-Benz Group AG olarak yeniden adlandırılması planlanıyor.

Ola Källenius, Dr. Bernd Pischetsrieder, Martin Daum

Endüstrinin dönüşümünü daha da başarılı bir şekilde yönetebilecek!

Daimler AG Denetim Kurulu Başkanı Bernd Pischetsrieder; yaptığı açıklamada “Şirketimiz başarıyı sürdürülebilir bir şekilde korumak için doğru zamanda doğru kararı veriyor. Daimler Truck ve Mercedes-Benz, tam girişimcilik özgürlüğü ve bağımsız bir yönetim yapısı ile endüstrinin dönüşümünü daha da başarılı bir şekilde yönetebilecekler. Ticari araç işini ayırarak hissedarlarımız için değer yaratmayı, kârlılığımızı artırmayı ve potansiyelimizi sonuna kadar kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Ola Källenius

İki tartışmasız inovasyon lideri oluşuyor

Daimler AG ve Mercedes-Benz AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius ise; “Daimler iki güçlü ve bağımsız şirkete ayrılıyor. Varlıklarına yönelik bu kararlı yeniden düzenleme ile tüm paydaşlar için değer yaratmayı amaçlıyoruz. Şimdi bu adımı atmanın tam zamanı; yeni yapılanmayı kendi kaderini tayin eden ve güçlü bir konumdayken yapıyoruz… Her iki şirketin tüm potansiyelini ortaya çıkararak, sektörlerinin dönüşümünde hızı belirleyecek iki tartışmasız inovasyon lideri oluşturuyoruz” dedi.

Emisyonsuz ulaşıma giden yolda tüm segmentlerde pilli ve yakıt hücreli araçların gelişimini hızlandırıcak

Daimler Truck AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Daimler Truck Holding AG’nin atanan Yönetim Kurulu Başkanı Martin Daum: “Teknolojik olarak lider bir kamyon ve otobüs üreticisi olarak, dünya çapında elimizden geleni yapacağız. Müşterilerimize en iyi ürünleri, hissedarlarımıza yatırımlarından cazip bir getiri ve çalışanlarımıza sürdürülebilir işler. Bu nedenle emisyonsuz ulaşıma giden yolda tüm segmentlerde pilli ve yakıt hücreli araçların gelişimini hızlandırıyoruz. Bağımsız bir şirket olarak büyüme fırsatlarımızı daha da iyi değerlendirip finansal başarımızı daha da artırabileceğiz.”

Ola Källenius, Dr. Bernd Pischetsrieder

Daimler AG’nin Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel İşler Konseyi Başkanı Michael Brecht da; “Çalışanlar her iki şirketin de en değerli varlığıdır. Meslektaşlarımız finansal başarıyı mümkün kılacak. İşçi temsilcileri olarak, çalışanların çıkarlarını güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlamaya devam edeceğiz. Bunun güçlü bir işareti, işimize odaklanmış bir şekilde ve işleri kaybetme endişesi duymadan konsantre olabilmemiz için tesislerimize yatırım yapma ve koruma isteğidir. Bunu başardık ve şimdi bize daha fazla fırsat verecek bir geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi.

DAX’ta iki şirket de yer alacak

Daimler AG’nin yeniden düzenlenmesi ve Daimler Truck’ın bu yılın sonuna kadar planlanan bölünmesinin bir sonucu olarak, hissedarlar yeni Daimler Truck Holding AG’de %65 hisseye sahip olacak ve daha sonra bağımsız bir şirket olarak borsaya kote olacak. Bölünme için Daimler hissedarları, Daimler AG’de sahip oldukları her iki hisse için Daimler Truck Holding AG’de bir ek hisse alacaklar. Daimler, Daimler Truck Holding AG’de %35’lik azınlık hissesini elinde tutacak ve %5’ini Daimler Pension’a devretmeyi planlıyor.

Daimler, Daimler Truck Holding AG’nin Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası Prime Standard’da listelendikten sonra payının, muhtemelen 2022’nin ilk çeyreğinde, olası ilk tarihte 40 üyeli genişletilmiş DAX hisse endeksine dahil edilecek. Daimler AG’nin hisseleri, Almanya’nın en önemli hisse endeksi kriterlerini de karşılamaya devam edecek.

DAX, Alman Birleşik Borsa Endeksi Hakkında:

DAX, Almanyanın en önemli hisse senedi endeksidir. En büyük otuz şirketi içerir. DAX 1988 yılında Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan işadamları tarafından hisse senetlerini kontrol altında tutmak ve borsada kartelleşmeyi engellemek amacıyla kuruldu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER