Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaLojistik GündemiDAF ‘En İyi Kamyon Sürücüsü’ yarışmasını kim kazandı!

DAF ‘En İyi Kamyon Sürücüsü’ yarışmasını kim kazandı!

DAF International Driver Challenge adıyla düzenlenen yarışın finalinde Türkiye’nin birincisinin de yer aldığı 18 ülkenin ‘En İyi Kamyon Sürücüleri’ kıyasıya mücadele etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Lüksemburg’daki Goodyear test pistinde düzenlenen uluslararası finalde, Belçika’dan Peter Jacobs, “2019 DAF Uluslararası Sürücüler Yarışması Şampiyonu” oldu. İkincilik Litvanya’dan Nerijus Vitkauskas’a, üçüncülük ise Çek Cumhuriyeti’nden Miroslav Svoboda’ya gitti. Finalde yarışmaya hak kazanan Türkiye’nin en iyi kamyon sürücüsü Turhan Öz ise dereceye giremedi.

Belçika’dan Peter Jacobs, “2019 DAF Uluslararası Sürücüler Yarışması Şampiyonu” oldu.

Bir lojistik firmasında çalışan yarışmanın birincisi 32 yaşındaki Peter Jacobs, “Final o kadar zor geçti ki, zaferim tam bir sürpriz oldu” dedi. Birinci olduğuna önce inanamadığını söyleyen Belçikalı sürücü Jacobs, “Ulusal final de çok zordu ama, burada kamyon ve treyler ile yapılan testler oldukça zorlayıcıydı. Teknoloji, mevzuat ve yönetmeliklerin yer aldığı yazılı testler gerçekten zordu. İnsanlar kamyon sürücülüğünün kolay bir iş olduğunu düşünüyor, ancak durum böyle değil. Bu nedenle, bu ödülü her gün yola çıkan ve gerçek profesyoneller olan tüm meslektaşlarıma adamak istiyorum” dedi.

DAF International Driver Challenge ne zaman başladı?

DAF International Driver Challenge, geçen ilkbaharda dünya genelinde 30 ülkede, 1000’den fazla sürücünün katıldığı ulusal yarışmalarla başladı. Geçen haftaki uluslararası finalde ise 18 ülkenin ‘En iyi kamyon sürücüsü’ seçilenler dünya birinciliği için yarıştı. Finalde adayların performansı 6 profesyonelden oluşan jüri ile Avrupalı ​​araç denetleme kuruluşu olan Dekra’dan bir grup gözetmen tarafından dikkatle izlendi.

“Kamyoncular da tanınmayı hak ediyor”

Final sonunda yaptığı açıklamada DAF Trucks başkanı ve jüri başkanı Harry Wolters şunları söyledi: “Bu final bir kez daha iyi bir kamyon sürücüsünün harika bir beceri setine ihtiyacı olduğunu doğruladı. Bir kamyondan en iyi şekilde yararlanmak için çok fazla bilgi, deneyim ve beceri gerekir. Kamyon sürücülerinin podyumda olmayı ve her gün yaptıkları işi tanımalarını hak ettiğine inanıyoruz. DAF International Driver Challenge, kamyon sürücülerinin yeteneklerini ve bilgilerini göstermeleri için ideal bir platform oldu. Jüri, finalin aşırı baskısı altında bile yetenekleriyle bizi etkileyen adayların gösterdiği özveri ve büyük eğitimden etkilendi” dedi.

“Bir kamyonu harika yapan harika sürücülerdir”

Organizasyona ilişkin DAF Kamyon Pazarlama-Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu üyesi Richard Zink ise şunları söyledi; “Onlarca yıldır pazardaki öncü sürücüler için rahatlık sunan ve sürücülere yardımcı olmak için tasarlanmış çok çeşitli teknolojilere sahip kamyonlar ürettik. Ama araçlarımızın gerçek potansiyelini ortaya çıkaran sürücüdür. Olağanüstü sürüş becerilerini araçlarımızın direksiyonunda gösteren en iyi sürücüleri görmek benim için etkileyiciydi.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER