Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVDacia 1968'den bu yana 10 milyon araç üretti

Dacia 1968’den bu yana 10 milyon araç üretti

Dacia 10 milyonuncu aracını Romanya Mioveni Fabrikası’nda banttan indirdi. Markanın doğuşundan bu yana 10. milyonuncu aracı Dacia Duster oldu.

Marka, şimdiye kadar 2,6 milyon Dacia Sandero ve Sandero Stepway üretti. Sandero ve Sandero Stepway Avrupa’da en çok satılan model olarak öne çıkıyor. Avrupa’nın en çok satan SUV’u olan Dacia Duster ise 2,1 milyon adet üretildi. Ayrıca 2,3 milyon adet Dacia Logan ve Logan MCV üretildi.

10 milyonuncu Dacia’nın banttan indirilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Dacia & LADA CEO’su Denis Le Vot, şunları söyledi; “Üretilen 10 milyon araçlık sembolik kilometre taşını geçtiğimiz için çok gururluyuz. Bu sonuç, müşterilerimiz için gerçekten neyin gerekli olduğuna odaklanan pragmatik bir otomobil vizyonunun ödülü. Dacia, deneyimine dayanarak büyümeye ve müşterilerimizin yaşam tarzlarına uyarlanmış çekici araçlar sunmaya devam edecek.”

Büyümeye devam eden bir marka: Dacia

  • Dacia, ilk aracı olan Dacia 1100’ün montajına Ağustos 1968’de başladı.
  • Ertesi yıl, ikonik Dacia 1300 modeli doğdu (sedan, station wagon, spor coupe, LCV) 35 yıl üretimde kaldı ve Romanya otomotiv dünyasına damgasını vurdu.
  • 1999 yılında markanın Renault Grubu tarafından devralınması, Dacia tarihinde yeni bir sayfa açtı.
  • 2004 yılında Logan’ın lansmanı ile Dacia uluslararası bir otomobil üreticisi haline geldi ve satışların hızı arttı. 2005 yılında Dacia, Romanya dışında Kazablanka’daki (Fas) Somaca fabrikasında bir üretim hattı açtı.
  • Model yelpazesinin genişletilmesi (Sandero, Duster, vb.) ve ani başarıları, üretim kapasitesinin genişletilmesini gerekli kıldı.
  • 2012 yılında liman kenti Tangier’de (Fas) yepyeni bir tesis devreye alındı.
    2016 yılında Oran’da Cezayir pazarına özel bir üretim hattı açıldı.
    Dacia araçları şu anda başta Avrupa ve Akdeniz havzası olmak üzere 44 ülkede satılıyor.
  • Dacia’nın ilk %100 elektrikli aracı Spring’in üretimi 2020’de Çin’deki Shyian fabrikasında başladı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER