Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayMercedes Hafif Ticari'de T-Serisi ile büyüyor!

Mercedes Hafif Ticari’de T-Serisi ile büyüyor!

Hafif Ticari Araç pazarında Mercedes, T-Serisi seçeneklerini artırıyor. Citan ve Citan Tourer ile rakiplerine fark atmayı hedefliyor.

Elektrikli seçeneklerin de yer alacağı T-Serisi ile Mercedes, daha çok ticari ve fiyata duyarlı müşterileri hedefliyor. Yeni Mercedes Citan Tourer’a yakından baktığınızda akla gelen ilk kelime mutlaka ticari araç kelimesi olmamalı. Çünkü panelvan bile farklılıklarını hemen hissettiriyor.

Renault Kangoo görünümünden kurtulmuş

Citan artık Renault Kangoo’nun bir klonu gibi hissettirmiyor. Yeni Mercedes Citan, geliştirme ortağı Renault’nun modelinden görsel olarak artık daha net bir şekilde farklılaşıyor. A sütunu tamamen bağımsız: Tamponlar, radyatörler, farlar, kaput ve çamurluklar; Tamamı Mercedes.!. Arka ışık grafikleri, bagaj kapısı ve arka tampon da Citan’ı Kangoo’dan ayırıyor.

Mercedes, Citan Tourer’ı kendi şasi bileşenleriyle donatmış

Mercedes T-Serisi ve Citan’ın kokpiti de Mercedes donanımları ve MBUX kontrolleri dahil olmak üzere bireysel bir üst yapı gösteriyor ve Renault ile sadece akıllıca entegre edilmiş orta konsolu vites koluyla paylaşıyor. Ön koltuklarda bile Mercedes kendi yolunda ilerliyor. Ancak arkada Citan, Kangoo ile aynı arka koltuğa sahip, dahiyane mekanizması sayesinde kolayca katlanabiliyor ve en azından minibüs benzeri tourer modelinde neredeyse zemin seviyesinde saklanabiliyor. 

Mercedes ayrıca Citan Tourer’ı kendi şasi bileşenleriyle donatıyor. Her iki akstaki yaylar, amortisörler ve ön stabilizatör Mercedes tasarımına göre tasarlanmış ve ayarlanmış. Özellikle 782 kilograma kadar olan maksimum taşıma kapasitesinin altında sürüş konforunu iyileştirme yatıyor.

75 hp dizel motora sahip Citan panelvan Almanya’da Ekim ayında 16.790 Euro’dan satışa çıkıyor!

Mercedes T-Class’ın motorları henüz bilinmiyor. Citan ise 1.5 litre ve 75 ile 116 hp (tourer: 95 hp) dizel motorlar ve 102 veya 131 hp 1,3 litre benzinli motorlarla pazara sunuluyor. Altı vites veya yedi vitesli çift kavramalı manuel şanzımanı kusursuz gözüküyor.

Ayrıca, 44 kWh pili ile yaklaşık 285 kilometre menzile ulaşan 102 PS elektrik motoruna sahip tamamen elektrikli eCitan yakında satışa sunulacak. Citan, 2716 milimetre dingil mesafesine ve toplam 4498 milimetre uzunluğa sahip. Ancak daha uzun bir dingil mesafesine ve daha da asil Mercedes T-Serisi 2022’de Citan’ı yakında takip edecek. Citan 108 CDI’nin temel donanıma ve 75 hp dizel motora sahip panelvanın Almanya fiyatı 16.790 Euro’dan başlıyor. Yaklaşık 170 Bin TL.

Kamp tutkunlarına Mercedes Citan sürprizi

Düsseldorf’taki 2021 Caravan Fuarı’nda Mercedes ve VanEssa mobilcamping, Mercedes T-Serisi’nin daha basit versiyonu olan Mercedes Citan’ın çok az çabayla günlük bir arabadan bir karavana nasıl dönüştürülebileceğini gösterdi: Bir mutfak modulü bagajda yaklaşık 60 kilogram ağırlığında 13 litrelik su deposu, gazlı ocak, 31 litrelik soğutucu ve çekmeceli saklama bölmeleri bulunuyor. Kompakt gövdeye rağmen 1,89 x 1,15 metrelik oldukça geniş bir yatak alanına sahip olan üç parçalı katlanır yataklı bir uyku modülü de sunuluyor. Şilte mutfak bloğunun üzerine katlanırsa, arka koltuk yine de kısıtlama olmaksızın kullanılabiliyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER