Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaHAFİF TİCARİCitroen'nin ticarileri Berlingo, Jumpy ve Jumper artık elektrikli

Citroen’nin ticarileri Berlingo, Jumpy ve Jumper artık elektrikli

Citroen , ticari araç dünyasında öne çıkan Berlingo, Jumpy ve Jumper’dan oluşan hafif ticari araç sınıfındaki modellerini yeniledi.

Citroen, hafif ticari araç modelleri Berlingo, Jumpy ve Jumper’ı, eş zamanlı olarak yenileyerek pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Markanın zengin ürün çeşitliliği ile yeni ürün yelpazesi, ticari araç sürücülerinin sürdürülebilir ulaşıma yönelik artan ihtiyaçlarını, güçlü ve verimli, tamamen elektrikli ürün yelpazesiyle karşılıyor. Citroën, her zaman günlük yaşamlarında ticari araç sürücülerinin yanında oldu. Citroën’in değerlerini yansıtan ürün yelpazesi, üstün konfor ve her santimetreküpten en iyi şekilde faydalanan, ustaca tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Citroën, yüksek performanslı ürün gamı ve Avrupa’daki hafif ticari araçlar konusunda uzmanlaşmış ekibiyle birlikte, profesyonel müşterileriyle yakın ve güvene dayalı bir ilişki kurdu. Citroën, hafif ticari araç pazarında önemli bir oyuncu. 2022 yılı itibarıyla bu pazarın %8,3’ü Avrupa Birliği’nde yer alıyor. Berlingo, Jumpy ve Jumper, markanın toplam satışlarının yaklaşık %30’unu oluşturuyor.

YENİ CITROËN BERLINGO: Yenilenen Dış ve İç Tasarıma Eşlik Eden En Güncel Citroën Teknolojisi!

Yeni Berlingo, dış tasarım açısından radyatör ızgarasından tampon ve farlarına kadar tamamen yeni. Daha dik bir ön cephe, markanın en güncel tasarımını taşıyor. Böylece Berlingo daha karakteristik, dinamik ve güçlü bir görünüm sergiliyor. Yandan bakıldığında yeni jantlar dikkat çekiyor. Ayrıca Kiama Mavisi ile yeni bir gövde rengine de sahip oldu. Yolcu bölümü de yeniden tasarlandı ve daha ergonomik ve kaliteli yeni bir ön konsola kavuştu. Yeni ön konsolu, yeni bir 10 inçlik, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran süslüyor. Direksiyon da yeni, hız sabitleme ve ses sistemi için kumandalara sahip. 

İster binek otomobil ister ticari araç olsun, Citroën için konfor her zaman bir önceliktir. Yeni Berlingo, her gün araçlarında saatler geçiren tüm profesyonellerin rahat etmesini sağlayan, Citroën’in yeni Advanced Comfort® Koltukları ile donatılıyor. Citroën’e özel, yeni Berlingo’daki Advanced Comfort® Koltuklar detaylı bir tasarıma dayanıyor, özel yan destekler, yüksek kaliteli köpük ve kumaşla ek konfor sağlıyor.

Kullanıcı konforu, optimum profesyonel performansın anahtarı. Böylece yeni Berlingo, vites yükseltiyor ve kullanıcılara günlük yaşamı kolaylaştıracak en ileri teknolojileri sunuyor. Bilgi-eğlence konusunda da neredeyse her donanım değiştirildi. 

Yeni Berlingo’nun ön konsolu 10 inç ekranla donatılabiliyor. Bu dokunmatik ekran, Citroën’in yeni multimedya sistemlerini kontrol ediyor:
Yeni My Citroën Play bilgi-eğlence sistemi, 10 inç ekranla donatılıyor ve radyo dinlemek için kullanılabiliyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu, kablosuz akıllı telefon yansıtma işlevini de içeriyor.

Ergonomik tasarımlı olup geri görüş kamerasını da gösteriyor

Kapsamlı Sürüş Destek Sistemleri, konforun artması, aynı zamanda sürücünün iş yükünün de azalması anlamına geliyor. Bu amaçla yeni Berlingo, bir dizi yeni sürüş yardımcısıyla donatıldı:
Geliştirilmiş bir versiyon: Doğrudan iç dikiz aynasında görüntülenen Dinamik Çevre Görüş, sürüş güvenliğini destekliyor. Panelvan kullanırken çevreye tam olarak hakim olmak zor. Bu nedenle yeni Berlingo; biri arka kapıların üstünde, diğeri yolcu tarafındaki yan dikiz aynasının altında olmak üzere iki kamerayla donatıldı. Doğrudan geniş dijital iç dikiz aynasına yansıtılan görüntü, görüşü engelleyen metal levhaya rağmen, normal bir otomobilde olduğu gibi, aracın arkasını görme olanağı sağlıyor. Park ederken yansıtılan görüntü, olası kör noktaları ortadan kaldırıyor.
Geliştirilmiş park yardımları: Yeni Berlingo, önde ve arkada olmak üzere 12 engel sensörüyle donatıldı.
Otoyol Sürüş Asistanı, otonom sürüşe doğru ilk adım. Sistem, uyarlanabilir hız sabitleyiciyi dur-kalk, şerit ortalama yardımcısı ve trafik sıkışıklığı yardımcısıyla birleştiriyor. Örneğin trafik sıkışıklığında 30 km/s’e kadar hızlarda sistem, direksiyon, fren ve hızlanma pedalını kontrol edebiliyor.
Her zamankinden daha verimli; tüm profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni Berlingo, yüksek verimliliğe sahip BlueHDi 100 HP ve 130 HP dizel motor seçeneklerini müşterilerin beğenisine sunuyor. 

Citroen'nin ticarileri Berlingo, Jumpy ve Jumper artık elektrikli
Citroen’nin ticarileri Berlingo, Jumpy ve Jumper artık elektrikli

YENİ CITROËN JUMPY: Daha Şık, Daha Modern!

Yeni Citroën Jumpy, kompakt boyutu, rakipsiz konfor ve güvenlik özellikleri sayesinde çok yönlülük açısından bir referans noktası olmayı sürdürüyor. Yeni Jumpy, 6,6 m3’e varan yükleme hacmi, kompakt boyutlarıyla şehir için kullanım kolaylığı (11,3 m dönüş çapı ve 1,90 m yükseklik) ve güçlü motorlarıyla her türlü kullanıma uygun. Ayrıca yeni görünümü, onu daha da çekici kılıyor.

Yeni Jumpy; gelişmiş tasarım ve aerodinami için optimize edilen tampon, yeni LED farlar ve markanın yeni imzasını taşıyan, tamamen yeni bir radyatör ızgarası ile yeni bir ön cepheyle dikkat çekiyor. Yeni jant renkleri ve yeni Titanyum Gri gövde rengi, bu yeni tasarımı tamamlıyor. Yeni zarif ön konsol, yeni bir tasarıma ve eklere sahip. Ayrıca daha pratik. Özellikle, akıllı telefon ve tablet taşıyabilecek şekilde tasarlanan bardak tutucular, kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca mevcut saklama alanları büyütüldü ve yenileri eklendi. Jumpy, konforuyla ofisin gerçek bir uzantısı. Direksiyon yeni ve sürüş yardımcıları, telefon, radyo gibi farklı işlevlere ve ısıtma özelliğine de sahip. 

Yeni Jumpy’de tamamen dijital 10 inçlik gösterge paneli bulunuyor. Renkli (İsteğe bağlı) veya siyah-beyaz (Standart) seçenekleri bulunuyor. Ayrıca sürücü, önemli bilgilerin görüntülenme biçimini kişiselleştirebiliyor.
Büyük 10 inçlik HD merkezi ekranda ileri teknoloji ürünü bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Yeni Jumpy, standart olarak ses ve telefon işlevlerini kontrol eden, yenilikçi 5 inçlik merkezi dokunmatik ekranla donatılıyor. Donanım seviyesine göre, yeni My Citroën Play bilgi-eğlence sistemiyle ön konsolun ortası, yeni 10 inçlik HD dokunmatik ekranla donatılabiliyor. Akıllı telefon benzeri bir kullanıcı ara yüzüne sahip olan dokunmatik ekran, aracın konfigürasyon işlevlerine ek olarak müzik veya telefon gibi multimedya ortamını da kontrol etmek için kullanılabiliyor. 
10 inçlik dokunmatik ekran, kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto’ya bağlantı özelliğine sahip.
Gelişmiş çevresel görüş ve sürüş destek sistemleriyle yeni Jumpy, trafik içerisinde çok daha kolay bir sürüş tecrübesi yaşatabiliyor.
Gelişmiş bir işlev: Dinamik Çevresel Görüş, görülemeyenleri görebiliyor. Panelvan kullanırken çevre görüş kısıtlı olduğundan, manevra yapmak ciddi bir zorluk olabiliyor. Bu nedenle yeni Jumpy’de iki kamera bulunuyor. Biri arka kapıların üstünde ve diğeri yolcu tarafındaki yan dikiz aynasının altındaki kameraların her ikisi de yeni dijital iç dikiz aynasına ve ön konsoldaki merkezi ekrana bağlı. Bu da sürücüye, hem sürüş sırasında hem de manevra yaparken, aracın arkasını ve yolcu tarafını net bir şekilde görme olanağı sağlıyor.
Sürüş Yardımı Paketi, sürücüsüz sürüşe doğru atılan ilk adımlar arasında yer alıyor. Sürüş Yardım Paketi, uyarlanabilir hız sabitleme işlevini, dur-kalk, şerit ortalama yardımcısı ve trafik sıkışıklığı yardımcısıyla birleştiriyor. Trafik sıkışıklığında, örneğin 30 km/s’ye kadar hızlarda sistem, direksiyon, fren ve hızlanma pedalını kontrol edebiliyor. 
Daha az efor harcamak ve manevra kabiliyetini artırmak için hidrolik direksiyon artık elektro-hidrolik yerine tamamen elektrikli oldu.
Yeni Jumpy’de, farklı güç alternatiflerine sahip BlueHDi dizel motorlar yüksek yakıt ekonomisi sağlıyor. 6 ileri manuel şanzımanla birlikte 140 HP sunulurken, 8 kademeli otomatik şanzımanla 180 HP sunuluyor. 

Farklı gövde tipleriyle seçme özgürlüğü sağlayan yeni Jumpy, 5,30 metre uzunluğa sahip. Ayrıca van, 5 veya 6 koltuklu uzatılmış kabin, taban kabini ve 9 koltuklu “Kombi” olmak üzere gövde tipleriyle de sunuluyor. Versiyona bağlı olarak, 6,6 m3’e kadar hacim ve 1275 kg’a kadar taşıma kapasitesi sunuyor.

YENİ CITROËN JUMPER
YENİ CITROËN JUMPER

YENİ CITROËN JUMPER: İddialı Tasarım!

Yeni Jumper, kendi segmentindeki benzersiz özelliklere, sürüş yardımcıları ve bağlanılabilirlik yenilikleriyle, konforu tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. motor yelpazesi de kapsamlı bir şekilde elden geçirildi. Böylece ticari araç sürücülerine daha fazla verimlilik ve daha düşük işletme maliyetleri sağlıyor. Yeni Jumper, 2 tona kadar taşıma kapasitesiyle Citroën’in en güçlü hafif ticari aracı olmayı sürdürüyor. Her gün optimum çalışma koşullarını sağlayan, binek otomobil seviyesinde bir dizi yenilikçi donanıma sahip.

Yeni Jumper’ın ön cephesi, modelin karakterini daha da güçlendirmek ve aerodinamik özelliklerini geliştirmek için yeniden tasarlandı. Tampon, artık gövde rengindeki radyatör ızgarası ve yan aynalar, bu düşünceyle yeniden şekillendirildi. Darbe korumasını daha da artırmak için siyah alt bölüm güçlendirildi. Daha zarif olan yeni LED farlar, önceki halojen farlara göre %30 daha verimli oldu. Bunlara ek olarak, arka aydınlatma grubunun tasarımı da yenilendi. Yeni Jumper’ın yolcu kabini de yenilendi. Ön konsol, yeni bir dijital gösterge paneli ve geniş merkezi ekranla, gelişmiş ergonomi ve daha zarif bir tasarım sunmak üzere yeniden tasarlandı. Direksiyon, şanzıman kumandası ve kapı panelleri de güncellendi. 

Gelişmiş sürüş konforu ve güvenlik sunan yeni Jumper’ın, orta donanım seviyelerinde, kullanılan medya bilgilerini gösteren (Radyo, telefon vb.) 5 inçlik bir ekran bulunuyor. Ses, Bluetooth aracılığıyla aktarılabiliyor ve sürücü, ses tanımayı kullanarak akıllı telefonuyla güvenli ve kolay bir şekilde etkileşime geçebiliyor.
Yeni Jumper’da 10 inçlik dokunmatik ekran sunulması planlanıyor. Bu ekran, radyo veya navigasyon gibi işlevleri içeriyor. Akıllı telefon benzeri, ergonomik tasarımlı ve kısayol işlevi gören widgetlar ile kolay ve akıcı bir kullanım sunuyor. Bluetooth eller serbest işlevi, akıllı telefon için kablosuz ekran yansıtma ve 3D navigasyon özelliklerine de sahip.
7 inçlik tamamen dijital gösterge paneli güncellendi ve artık daha net gösteriyor. Sürücü, bilgi ekranındaki verileri, ihtiyacına uygun olarak kişiselleştirebiliyor. Bu ekran aynı zamanda araç içi navigasyon bilgilerini görüntülemek için de kullanılabiliyor. Yeni Jumper’da standart olarak, analog hız ve devir göstergeleri ile dijital yakıt ve motor sıcaklığı göstergelerini, kaliteli 3,5 inç TFT ekranla birleştiren yeni bir gösterge paneli bulunuyor. 
Kablosuz akıllı telefon şarjı, her defasında telefonu kabloyla şarj etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.
Dijital iç dikiz aynası, yeni Jumper’ın arkasındaki kamerayla harika bir görüş sağlıyor.
Elektrikli hidrolik direksiyon, yüksek hızlarda daha fazla hassasiyet ve şehir içinde daha fazla akıcılık sağlamak için destek seviyesini aracın hızına göre otomatik olarak uyarlıyor.

Elektrikli park freninin kullanımı, geleneksel el freninden daha kolay hale gelmesini sağlıyor

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, anahtarı cebinden çıkarmadan aracı kilitleme, kilitleri açma ve aracı çalıştırma olanağı sağlıyor. Gün içinde sık sık duraklayan profesyoneller için gerçek bir avantaj sağlıyor.
360° park radarı, yeni Jumper’ın etrafına dağılan, aracın uzunluğuna bağlı olarak 14 veya 16 sensörden oluşuyor ve çevredeki engellerin yakınlığını merkezi ekranda gösteriyor. 
Aktif Park Yardımcısı, yeni Jumper’ın boyutlarına uygun bir park alanı belirliyor ve aracı otomatik olarak oraya yönlendiriyor. Sürücünün yine hızlanma ve fren pedalını kontrol etmesi gerekiyor.
Yeni sürüş yardımları, Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Trafik İşareti Okuma, Şeritte Kalma Asistanı, yaya ve bisikletli algılamalı Otomatik Acil Durum Freni ve Akıllı Hız Sınırlayıcı gibi işlevleri içeriyor. 
Sürüş Yardımı Paketi, otonom sürüşe doğru atılan ilk adım. Sürüş Yardım Paketi, dur-kalk özellikli Uyarlanabilir Hız Sabitleme işlevini, Şerit Ortalama Yardımcısı ve Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı ile birleştiriyor. Trafik sıkışıklığında, örneğin 30 km/s’ye kadar hızlarda sistem, direksiyon, fren ve hızlanma pedalını kontrol edebiliyor.
Yeniden tasarlanan ve üstün kullanım kolaylığı sağlayan yeni Jumper, performans ve verimliliği birleştiren motorlarla donatılıyor. Yeni 2.2 dizel motor 140 HP ve 180 HP olmak üzere iki güç seçeneği ve yeni 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. 180 HP versiyonunda ilk kez 8 kademeli otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.. 

Farklı gövde tipleriyle seçme özgürlüğü sağlayan yeni Jumper, profesyonellerin tüm gereksinimlerini karşılayan zengin bir gövde tipi çeşitliliğine sahip. İki farklı aks mesafesi (3,45 metre ve 4,04 metre) ile panelvanlar, 11ile 15m3 hacimli toplam 3 farklı gövde tipiyle, üç uzunlukta (L2, L3 ve L4) sunuluyor. 

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER