Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaLastik SektörüBrisa tedarikçileri, faturalarını Figopara ile nakde dönüştürebilecek

Brisa tedarikçileri, faturalarını Figopara ile nakde dönüştürebilecek

Brisa tarafında onaylanan faturalar Figopara’ya aktarılıyor ve tedarikçiler diledikleri zaman diledikleri faturalar için erken ödeme alma avantajına sahip oluyorlar.

Brisa, Türkiye’nin önde gelen büyük alıcı firmalarına tedarikçi finansmanı işlemlerini dijital ortamda en hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmelerine olanak sunan Figopara ile anlaştı.

Figopara’nın fintek temelli tedarikçi finansmanı platformu sayesinde Brisa tedarikçileri, faturalarını ihtiyaç duydukları zamanda nakde dönüştürecek ve dijital ortamın sunduğu kolaylık sayesinde hızlı nakit akışı sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Brisa tedarikçilerine hızlı nakit akışı

Brisa’nın yeni nesil teknolojilerle iş süreçlerini zenginleştirdiğini ve tüm paydaşlarına da bu kapsamda değer yaratmayı hedeflediğini ifade eden Brisa Finans Genel Müdür Yardımcısı Reşat Oruç ,konuya ilişkin;”Türkiye’de, etik değerler ve sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda geniş bir tedarikçi ağı ile faaliyet gösteriyoruz.

Dijitalleşmeyi iş süreçlerinin kalbine yerleştiren bir şirket olarak, tedarikçilerimizle olan süreçlerimizi, tedarikçilerimize fayda sağlayacak şekilde zenginleştirmek üzere yola çıktık. Figopara iş birliğimiz ile tedarikçilerimiz, nakde daha rekabetçi ve etkin bir şekilde ulaşarak çalışmalarına ivme kazandıracaklar” şeklinde konuştu.

3.000‘den fazla tedarikçi yararlanacak

Brisa gibi büyük alıcı firmaların tedarikçilerini tedarikçi finansmanı platformu ile desteklediklerini kaydeden Figopara Genel Müdürü Avşar Dirgin, finansal teknoloji (Fintech) şirketi olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını; alıcı, satıcı (tedarikçi) ve bankaları Figopara dijital platformunda buluşturduklarını belirtti.

Tedarikçi finansmanının alıcı firmalara ödeme vadesinde esneklik, daha verimli işletme sermayesi ve bilanço yönetimi, stratejik tedarikçilere kesintisiz nakit akışı, tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırma konusunda müzakere imkanı ve bankalarla farklı gelir ortaklığı modelleri gibi büyük avantajlar sağladığını vurgulayan Avşar Dirgin, halihazırda binlerce aktif üye firma ile operasyonlarına devam ettiklerinin bilgisini verdi.

Brisa ve Figopara iş birliği ile hayata geçen Brisa Tedarikçi Finansmanı Projesi’nin 2019 yılı itibarıyla 3000’i aşkın tedarikçinin kullanımına sunulduğunu belirten Dirgin, artan bir taleple karşılaştıklarını, proje ile Brisa tedarikçilerinin onaylı faturalarının vadesini beklemeden diledikleri zaman erken ödeme alma imkanına sahip olduklarını ifade etti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER