Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaKAMYON-TREYLERAKO Jant, IVECO’nun resmi jant tedarikçisi oldu

AKO Jant, IVECO’nun resmi jant tedarikçisi oldu

İki ayrı ürün grubu için farklı ebatlarda jant tedariki yapacak olan AKO Jant, Iveco’ya iş birliğinin ilk yılında 15 bin, ikinci yılında ise 40 bin adet jant teslimatı gerçekleştirecek.

İş birliğinin daha da ileri götürülmesi hedefinde olan AKO Jant, yeni geliştirilecek projeler ve yapılacak yeni anlaşmalarla tedarik adetlerini yıllar içinde artırma hedefinde.

Türkiye hafif ticari araç pazarının oyuncularından IVECO ile iş birlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi S. Safa Özcan, “AKO Grup olarak AKO Jant’la otomotiv yan sanayi alanında yaptığımız yenilikçi üretim yatırımlarının karşılığını almaya devam ediyoruz. Yüzde 100 yerli üretim gücümüzle yurt içinde ve yurt dışında büyümeyi sürdürüyoruz. Global taşımacılık dünyasının öncülerinden IVECO ile yaptığımız iş birliği, Ar-Ge ve üretim gücümüzün başarısını gösterirken, yeni yatırımlar için bizleri motive ediyor” ifadelerini kullandı.

İnovasyon ve otomasyonda üstün performans

IVECO ile yapılan anlaşma kapsamında tedarik edilecek ürünlerle ilgili bilgi veren Özcan, “IVECO için iki ayrı ebatta jant tedarik edeceğiz. Bunlardan biri AKO Jant’ın mevcut 9.00×22.5 ebadındaki kamyon grubuna yönelik serisi. Öncelikli olarak Dıştan Sübaplı Kamyon Jantımız olan 9.00×22.5 ebatlı jantın satışı yapılacak. Bu serimiz IVECO’nun Stralis modelinde kullanılacak. Bunun yanı sıra 5.5×16 ebadındaki diğer seri için yeni yatırım yapacağız. IVECO Daily için yapılacak kalıp yatırımlarının akabinde üretim ve tedarik süreçlerini gerçekleştireceğiz. İş birliğimizin ilk yılında 15 bin adet ürün tedariki yapacağız. Yeni yatırımımızla birlikte ikinci yılda ise bu sayıyı 40 bin adede çıkaracağız” dedi. AKO Jant’ın teknik denetimden (audit) başarıyla geçmesinin sonucu olarak bu iş birliğinin gerçekleştiğinin altını çizen Özcan, “Denetim kapsamında üretim süreci ve üretim aşamaları takibi, hata takibi, kalite süreç takibi, izlenebilirlik, inovasyon ve otomasyon alanlarında gösterdiğimiz başarılı performans, IVECO’nun resmi jant tedarikçisi olmamızla sonuçlandı” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER