Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaKARGOAkademi mezunu kuryelere yurt dışında iş imkanı

Akademi mezunu kuryelere yurt dışında iş imkanı

Türkiye’nin ilk kurye eğitim merkezi olan fiyuu Kurye Akademisi, güvenli taşıma ve verimli operasyonlar için teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor. Akademi’den mezun olan kurye adayları Uluslararası Mavi Sertifika ile yurt dışında iş imkanı buluyorlar.

fiyuu Kurye Akademisi’nde eğitim alan kurye adayları teorik derslerde; esnaf kuryeliği, ekipman güvenliği, trafik kuralları, trafikte diğer araçların güvenliği, paket taşıma, planlama, kişisel güvenlik gibi konularda eğitim görüyorlar. Uygulamalı derslerde ise uzman eğitmenler eşliğinde güvenli sürüş pratiği yapıyorlar.

Akademi’de sektörel bilgileri içeren bu eğitimler, kuryelerin yasal düzenlemelere uygun ve güvenli bir şekilde görev yapmalarına yardımcı olurken, taşımacılık sektöründe ihtiyaç duydukları temel beceri ve bilgileri de içeriyor. Kurye Akademisi, kuryelerin sektördeki güncel bilgileri edinmesine, operasyonel verimliliğin artmasına, iş başvurularında veya mevcut işlerinde rekabet avantajı elde etmelerine imkan tanıyor.

Mavi Sertifika ile yurt dışında iş imkanı

Ocak ve Şubat ayında yapılan eğitimlerle 100 fiyuu’lu kurye, yurt dışında çalışma imkanı sağlayan Mavi Sertifika’larını almaya hak kazandılar.

Ülkemizde olduğu gibi dünyada da hızlı bir ivme kazanan kurye sektörü her geçen gün en çok tercih edilen iş kollarının başında geliyor. İlgili ülkelerde, uluslararası düzenleyici kuruluşların belirlediği standartlara uygun olan Mavi Sertifika’ya sahip olmak bu noktada ayrı bir önem taşıyor. Yurt dışında çalışmak isteyen kurye adaylarının sahip olması gereken Mavi Sertifika, Akademi eğitimleri sonrasında başarı gösterenlere veriliyor. Mavi Sertifika uluslararası düzeyde geçerli olduğu için bu belgeye sahip olan kuryeler yurt dışında kolaylıkla iş bulabiliyorlar.

Mavi Sertifika Nedir? Yurt dışında kurye sektöründe çalışmak isteyen adayların ihtiyaç duyacakları Mavi Sertifika, kuryelerin taşımacılık sektöründe mesleki yetkinliğe sahip olduklarını ve gerekli eğitimleri aldıklarını gösteren uluslararası bir belge. Kuryelerin güvenli sürüş pratiği, paket taşıma kuralları ve yasal düzenlemelere uyum konularında eğitildiğini gösteren bu belge, hem kuryelerin hem de müşterilerin güvenliği için önemli. Kurye Akademisi’ni biterek Mavi Sertifika sahibi olmaya hak kazanan kuryeler, onaylı sertifikalarını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER